28. ledna 2016 • 12:04

Používá mozek i zadek. Legenda Hull popsal, co je na Jágrovi geniální

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen čtyři góly chybějí Jaromíru Jágrovi k vyrovnání dalšího historického milníku. Den, kdy v počtu gólů dožene legendárního Bretta Hulla se blíží a bývalý útočník St. Louis či Detroitu s tím nemá problém, každopádně prý bude v dobré společnosti. Pro server nhl.com se Hull zamyslel nad Jágrovými kvalitami a srovnal ho s dalším kapitánem pro All Stars Game Patrickem Kanem.



Jágr je tak chytrý a využívá své tělo tak dobře, že je jako jiná verze Patricka Kanea,“ srovnává Brett Hull oba kapitány pro nadcházející Utkání hvězd. Jágr je podle něho schopný kontrolovat puk u mantinelu i po celém útočném pásmu.

„Nedělá všechny ty parádičky s hokejkou jako Patrick, ale nechá přijet obránce k sobě, nalepit se na něj, ale stejně si pojede, kam bude chtít,“ popisuje Jágrův styl Hull. „On si řídí, kam obránce půjde. A ve chvíli, kdy ho má tam, kde potřebuje, vezme puk a vyrazí na bránu,“ dodává legendární útočník s tím, že zároveň má Jágr skvělé zakončení, které ho zdobí celou kariéru.

„Není tam milion kontaktů, dneska vidíte, jak se tam každý snaží nacpat rameno… Ale Jágr na tyhle věci používá mozek,“ vyzdvihuje Hull. „Jistým způsobem mi Jágr připomíná mě: určitě není křiklavě efektní,“ usmívá se bývalý útočník St. Louis, Dallasu či Detroitu.

„Podívejte se na Dacjuka, Kanea nebo Ovečkina . Chcete je sledovat, nebo se na ně nemůžete přestat koukat. Ale Jágr všechno dělá bez toho, abyste si ho všimli. To je na tom to geniální,“ vykládal Hull pro nhl.com.

Jaromír Jágr běžně trénuje dvakrát tolik, než ostatní
Jaromír Jágr běžně trénuje dvakrát tolik, než ostatní

Zatím stále třetí muž historických střeleckých tabulek připomněl i Jágrovu proslavenou „hru zadkem“. „Dělal to vždycky, a řekl bych, že ve svých 43 letech je v tom lepší než kdy dřív,“ usmívá se. „Hra se úplně změnila, a to, že on dál hraje a dělá tohle, jen ukazuje, jak dobrý je,“ vysekl Hull Jágrovi další poklonu.

Hull má na kontě 741 gólů v 1 269 zápasech, zatímco Jágr na dosavadních 737 gólů potřeboval 1 596 duelů. „Jsou tu lidé s výjimečným talentem, kteří vás jednoho dne překonají,“ je smířený se svým sesazením na čtvrté místo. „Podle toho, jak se dneska hraje, bych řekl, že to bude Jágr a Ovečkin (503 gólů v 805 zápasech) a já nejspíš budu pátý. Každopádně je to dost dobrá partička!“

Nejlepší střelci NHL
POŘ. JMÉNO ZÁPASY GÓLY
1. Wayne Gretzky 1487 894
2. Gordie Howe 1767 801
3. Brett Hull 1269 741
4. Jaromír Jágr 1596 737
5. Marcel Dionne 1348 731
6. Phil Esposito 1282 717
7. Mike Gartner 1432 708
8. Mark Messier 1756 694
9. Steve Yzerman 1514 692
10. Mario Lemieux 915 690

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud