Jan Barák
31. ledna 2016 • 11:21

Hvězda si opatřila i skořápku: Blíž k Jágrovi už mít nikdy nebudu

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekompromisní bek, jehož fyzickou hru cenní snad v jediné areně NHL - v domácím stánku Montrealu Bell Center - se při Utkání hvězd v Nashvillu proměnil v pořádného srandistu. P. K. Subban při dovednostních disciplínách předvedl fanouškům věrnou kopii Jaromíra Jágra. Paruka, na ní posazená skořápková helma Jofa, dres s 68 a po nájezdu salutování. Prostě prvotřídní zábava oceněná prvním místem v soutěži kreativity.



Zápolení v hokejovém umu před samotným Utkáním hvězd, které proběhne v noci ze soboty na neděli, ovládli stoupenci Východu s Jaromírem Jágrem v čele. Nad Západní konferencí vyhráli 29:12, 43letá legenda byla hodně vidět.

Jediný Čech na exhibici sice svůj nájezd na závěr show neproměnil, s troškou do mlýna ale přispěchal coby nahrávač hned při dvou soutěžích. A hlavně inspiroval hvězdného obránce Canadiens P. K. Subbana k vítězství v kreativitě zakončení. 26letý Kanaďan a zlatý olympionik ze Soči při nájezdu napodobil slavný Jágrův účes z 90. Let, tzv. mullet.

"Má skutečně skvělé vlasy, je to pěkný kluk, tam to začalo,“ šprýmoval s novináři Subban a hned zvážněl. „Má úžasnou kariéru a je to jeden z nejlepších hráčů v historii soutěže. Toto byl pravděpodobně moment, kdy jsem se mu nejvíce přiblížil," smekl před čtvrtým nejproduktivnějším hráčem historie NHL první bek Canadiens.

Subban sice nájezdem domácího omaskovaného boha v brance Pekku Rinneho na první nepřekonal, ale v dorážce i následném hlasování zaválel.

Na Twitteru dosáhl na nejvyšší počet 31 procent hlasů a připsal Východní konferenci cenné bodíky. Se svým nápadem předčil i vousáče Brenta Burnse. Obránce San Jose vyjel na led jako Chewbacca, kultovní chlupatá postavička ze ságy Star Wars.

VIDEO: Podívejte se na Subbanův nájezd v Jágr stylu

"Musím strašně moc ocenit kustody. Sehnali mi paruku, následně ji nabarvili sprejem a ještě museli někde vyhrabat tu starou helmu Jofu, jsou to borci," popsal realizaci zábavného nápadu vítěz Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL z roku 2013.

Subbana velmi potěšila i reakce vyhlášeného smíška Jágra. "Hned se mnou vtipkoval, že mu máma dosud neřekla o bratrovi," usmíval se platem 11 milionů dolarů ročně pátý nejlépe placený hráč NHL.

Zarostlý Brent Burns si na nájezdy nasadil masku filmového ChewbaccyFoto Reuters / Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

"Byla to psina. Nevěděl jsem, že něco takového udělá. P.K. - můj mladší bratr," postoval v vzápětí na svůj oficiální twitterový účet Jágr a přidal fotku obou "bratří."

"Tohle byly rozhodně ty nejzábavnější nájezdy, které jsem při Utkání hvězd kdy viděl," napsal si na Twitter známý žurnalista Elliotte Friedman.

Nezbývá, než se těšit na samotný zápas, který se hraje turnajovým systémem se třemi hráči na obou stranách. Puk poprvé dopadne na led ve 23:05 SELČ.

P. K. Subban zazářil na All Star Game v přestrojení za Jaromíra Jágra
P. K. Subban zazářil na All Star Game v přestrojení za Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud