3. února 2016 • 09:27

Florida smetla lídra NHL a má 4 výhry v řadě. Jenže Jágr nedohrál...

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Po několika dnech volna se znovu rozjela zámořská NHL a s ní i tým Floridy. Ten rovnou navázal na úspěšnou šňůru z minulého týdne a po skalpech silných mužstev z Chicaga a Tampy sestřelil i vedoucí tým NHL z Washingtonu. Výhru 5:2 načala první formace a s ní také útočník Jaromír Jágr, jenž nahrál na úvodní gól. Jenže třetí část hry proseděl pohmožděný na střídačce a nehrál.



Desetkrát přijela Florida do Washingtonu a desetkrát odjížděla se sklopenou hlavou. Poslední výhra se tradovala do roku 2010, tehdy v dresu Panthers udržel čisté konto ještě Tomáš Vokoun. Od té doby by se ale hráči Floridy hlavnímu městu raději vyhýbali.

A letos se mu s chutí vyhne každý soupeř, Capitals málokomu darují body a krátce po polovině ročníku jsou největším adeptem na letošní vítězství. Proto asi leckoho překvapilo, že po dvou třetinách bylo stav skóre 0:4. "Hráli jsme teď s nejlepšími týmy ligy a vyhrávali jsme. Víme, že na to máme," říkal sebevědomě Aleksander Barkov, který v utkání zaznamenal gól a nahrávku.

Tahounem týmu je v posledních týdnech křídelník první formace Jonathan Huberdeau. Kanadský talent, jenž na první gól sezony čekal až do šestnáctého utkání, nasbíral v posledních třech bitvách hned pět bodů a proti Capitals otevřel skóre. Poté, co ho s přehledem sobě vlastním našel Jaromír Jágr.

VIDEO: Jágr našel Huberdeaua a Florida 1:0

"Jsme dobrý tým a věříme si. Navíc hrajeme týmově, dáváme rychlé góly, odzadu naši hru hlídá brankář..." vypočítával pro Miami Herald nejproduktivnější hráč klubu.

Do karet hrála Panthers i absence toho nejlepšího v řadách soupeře. Alexandr Ovečkin nemohl nastoupit kvůli zranění a dominantní gólman Braden Holtby dostal volno po návratu z Utkání hvězd. A především absence ruského šutéra byla znát, těžko uvěřit, že s ním v sestavě by Capitals nevyužili pět přesilových her hned během prvních dvaceti minut...

"To my ale vůbec neřešíme, na Ovečkinovu absenci jsme neměli vůbec žádný vliv. Navíc u nich může hrát kdokoliv a pořád jsou neskutečně silní," vypočítával Huberdeau.

Ten si v průběhu třetí části hry musel zvykat na změny ve složení útoků, ze hry se totiž odporoučel Jaromír Jágr. Ve třetí třetině ho začal tahat sval ve spodní části těla a dál jen seděl na střídačce. Podle žurnalisty George Richardse nešlo o nic vážného a v případě potřeby se český hokejista mohl do utkání vrátit.

Capitals sice bitvu dvěma góly na začátku třetí části zdramatizovali, ale to bylo vše. A Jágr? Do čtvrtečního utkání s Detroitem by měl být fit.

PODÍVEJTE se na sestřih utkání Washington - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 2. • 01:30
Washington Capitals
Washington Capitals
2:5
ONLINE
3. února
01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 40:34. Bäckström, 41:53. Burakovsky

Hosté: 10:43. Huberdeau, 15:07. Barkov, 20:21. Trocheck, 35:10. Huberdeau, 58:07. Howden

Sestavy

Domácí: Grubauer (Holtby) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orlov, Chorney – Galjev, Bäckström, Oshie – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Richards, Wilson – Laich, Sill, Latta

Hosté: Montoya (Luongo) – Campbell, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Kampfer, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Howden, Bjugstad, Shaw – Thornton, MacKenzie, Knight

Rozhodčí

St. Pierre, Furlatt – Barton, Nansen

Stadion

Verizon Center, Washington

Návštěva

18506 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud