Martin Tomaides
3. února 2016 • 13:42

Zachránce je zpět! McDavid se po čtvrt roce vrátil úžasným sólem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Connor McDavid není jen mimořádný hokejový talent. Tenhle klučina by si na záda mohl napsat výraz "naděje". Pro město Edmonton, pro šatnu Oilers, pro hokej v Kanadě. Po třech měsících strávených na marodce se v úterý vrátil proti Columbusu a nikoho nenechal na pochybách o tom, že Edmonton s ním v sestavě nehodlá být moc dlouho na dně Západní konference.



Tři body, vítězný gól a jedna z nejhezčích branek sezony. To byl návrat devatenáctiletého chlapce do sestavy Oilers, ve které chyběl od 3. listopadu. Tehdy se proti Philadelphii důvěrně seznámil s mantinelem a bylo jasné, že ho čeká dlouhá pauza.

Edmonton bez něj stagnoval a i když úplně mizerně nehrál, stejně neustále drhnul o tabulkové dno soutěže. Columbus ale nepřijel jako vystrašený soupeř, první třetinu vyhrál 1:0, jenže pak vyfasoval od domácích pět kusů a zároveň žádnou gólovou radost nedodal. Problém byl hlavně v hlídání McDavida.

VIDEO: Trefa McDavida? Výstavní

"Byl dnes naším rozdílovým hráčem a takového zkrátka musíte mít, pokud chcete být úspěšní," řekl pro NHL.com trenér Todd McLellan. "Navíc díky jeho přístupu ke hře se k němu pak přidal i zbytek mužstva, a to mě vážně těší," mručel si spokojeně kanadský trenér.

Ofenziva jeho mužstva totiž rázem vypadala doopravdy nebezpečně. Pět branek? Tolik gólů naposledy Oilers dali 11. prosince, tehdy jich nasázeli hokejistům Rangers hned sedm. Od té doby ale nikdy více, než čtyři.

Mnozí čekali, že se McDavid bude nejdříve rozkoukávat, přece jen absentoval skutečně dlouho a i tak měl v NHL za sebou pouhých třináct utkání. "Ani já jsem nečekal návrat v takovém stylu. Navíc jsem se na ledě cítil výborně, z toho mám vážně radost," vykládal žurnalistům.

Okamžitě se rozhořela debata na téma udělování trofeje pro nejlepšího nováčka sezony. McDavid vynechal 37 zápasů, a to je opravdu mnoho. Hlavně proto, že fantasticky se prezentují mladíci jako Artěmi Panarin z Chicaga a Dylan Larkin z Detroitu. Jenže když bude forvard Oilers prožívat dál takové zápasy...

"Jasně, všichni zbožňujeme Panarina, Larkina či Eichela. Ale ani jeden z nich není McDavid. Ani se mu neblíží," napsal si na Twitter hokejový analytik a bývalý dlouholetý hráč NHL Matthew Barnaby.

PODÍVEJTE SE na sestřih utkání Edmonton - Columbus

Statistiky nováčků v NHL:
1. Panarin (Chicago) - 54 utkání, 47 bodů (18+29)
2. Eichel (Buffalo) - 50 utkání, 34 bodů (16+18)
3. Larkin (Detroit) - 48 utkání, 33 bodů (15+18)
4. Domi (Arizona) - 50 utkání, 33 bodů (13+20)
5. Duclair (Arizona) - 49 utkání, 26 bodů (14+12)
...
17. McDavid (Edmonton) - 14 utkání, 15 bodů (6+9)

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 2. • 03:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
5:1
ONLINE
3. února
03:00
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 23:01. Gryba, 29:58. McDavid, 36:32. Pouliot, 37:01. Draisaitl, 54:41. Eberle

Hosté: 11:37. Calvert

Sestavy

Domácí: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Gryba, Nurse, Clendening, Reinhart – Purcell, Draisaitl, Hall – Eberle, McDavid, Pouliot – Kassian, Letestu, Jakupov – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen

Hosté: Korpisalo (Forsberg) – Jones, Murray, Prout, Tjutin, Johnson, Falk – Foligno, Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Calvert, Karlsson, Hartnell – Bourque, Campbell, Rychel

Rozhodčí

Brad Meier, Jon Mclsaac – Lonnie Cameron, Mark Wheler

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16.839 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud