9. února 2016 • 09:31

Rána a Jágr zuřil. Tohle musí rozhodčí trestat, postěžoval si

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důležitý divizní souboj sváděli v pondělí hokejisté Detroitu a Floridy (3:0). A hráči Red Wings svého soupeře připravili nejen o dva body, ale také mu rozložili první formaci. Justin Abdelkader vyřídil tvrdým hitem útočníka Aleksandra Barkova, který musel odstoupit s podezřením na otřes mozku, a Panthers to hodně rozlítilo. Pořádně se čertil i Jaromír Jágr, nejdřív na ledě, pak i před novináři.



Justin Abdelkader, to je pro českého fanouška starý známý. Na hokejovém mistrovství světa v roce 2014 hodně nečistým způsobem vyřídil Vladimíra Sobotku a ze střídačky celou situaci tehdy pozoroval i Jaromír Jágr. To včera byl další fyzické vložce amerického útočníka blíže a vůbec se mu nelíbila.

Fin Barkov se soustředil na rozehrávku kus od vlastní brány a domácí hokejista ho nachytal ve zranitelné pozici. "Nesnažil jsem se ho trefit do hlavy, nebo vyřadit ze hry. Nohy jsem měl na zemi, nastavil jsem tělo, snad bude v pořádku," dušoval se po zápase Abdelkader, který si už na ledě vyslechl hezkou řádku určitě ne moc lichotivých slov. Mimo jiné i od Jaromíra Jágra.

VIDEO: Abdelkader vyřadil Barkova ze hry

Ten se ke střetu, jehož například floridský Nick Bjugstad nazval zlomovým momentem zápasu, vyjádřil hned po utkání a výrok sudích se mu pochopitelně nelíbil. Nebojácně se do nich opřel a apeloval i na vedení soutěže.

"Pokud NHL chce vyřadit z ligy údery vedené na hlavu, musí je také trestat rozhodčí hned na ledě," řekl pro Miami Herald. Abdelkader od sudích žádnou výstrahu nedostal, jediný trest ho čekal v závěru utkání, kdy přijal výzvu ke rvačce od Dereka MacKenzieho a v pěstním souboji zvítězil.

Z šatny Panthers po zápase zněly výrazy jako "srabáctví" a "podlost". Střet se udál ve 27. minutě za stavu 0:0 a hosty dokonale rozhodil. Museli totiž přeskládat svou první formaci, a to vneslo do jejich hry zmatek, který vedl k tomu, že poprvé od 13. ledna nevstřelili ani branku. Abdelkadera museli v šatně pochválit.

"Byl to rozhodně čistý hit," postavil se za svého svěřence trenér Jeff Blashill. Spokojený trenér Jeff Blashill. Red Wings totiž vzali Floridě důležité dva body a soupeři v Atlantické divizi se přiblížili na šest bodů. A Floridu teď čeká rychlá adaptace, už za pár hodin hrají na ledě Buffala.

"Žádné pochyby, tohle je zápas, který musíme vyhrát," hlásí dopředu Jaromír Jágr.

PODÍVEJTE SE na sestřih utkání Detroit - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 2. • 01:35
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
3:0
ONLINE
9. února
01:35
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 44:19. Tatar, 51:26. Dacjuk, 52:34. Dacjuk

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Kindl, Smith, Marčenko, Ericsson – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Larkin, Richards, Helm – Nyquist, Athanasiou, Tatar – Jurčo, Sheahan, Glendening

Hosté: Montoya (Luongo) – Ekblad, Kulikov, Petrovic, Campbell, Regner, Kampfer – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Shaw, Bjugstad, Pirri – Thorton, MacKenzie, Howden

Rozhodčí

Skilliter, Meier – Shewchyk, Cherrey

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud