10. února 2016 • 12:00

Odvážný Jágrův parťák. Třikrát se pral, třikrát dostal naloženo

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen jedenáct branek bavilo diváky v zápase Buffala s Floridou. Užili si také parádní boxerský večer, ve třech "kolech" si to rozdali domácí útočník Evander Kane a obránce soupeře Alex Petrovic. Ten asi až po zápase zjistil, že jeho sokovi vybrali rodiče jméno podle slavného boxera Evandera Holyfielda. Pokaždé totiž schytal slušnou nálož.



Evander Kane pochází z rodiny, kde box měl tradici. Jeho tatínek byl amatérským boxerem a i když se jeho syn dal na hokej a dávat branky rozhodně umí, když shodí rukavice, soupeř se musí mít na pozoru. Pár hokejistů v NHL už zjistilo, že když vzduchem proletí jeho pěst, v hale se pak na nějakou chvíli stmívá...

Tři rvačky během jedné sezony ještě Kane nikdy nezvládl, tentokrát je stihl v jednom utkání. Na začátku druhé třetiny dvěma přesnými údery Petrovice umlčel, ale jenom krátce. Podruhé, v půlce druhé části, už přišlo celkem slušné K.O. a obránce Panthers se poroučel na zem. Jenže nebojácně se rozhodl zkusit štěstí znovu a tentokrát vše skončilo krvavým šrámem po přesném Kaneově direktu.

PODÍVEJTE SE na sestřih utkání Buffalo - Florida

"Před zápasem jsem samozřejmě nečekal, že se tady třikrát poperu, ale tak to občas chodí," vyprávěl v šatně s pořádnou boulí na čele. Z nepodařených rvaček si ale vrásky nedělal, ve skutečnosti totiž zažil dost povedený večer. "Měl jsem i gól a nahrávku, takže hattrick Gordieho Howea, to jde," usmíval se při rozhovoru pro Miami Herald.

Hodně podobně mluvil i trenér Gerard Gallant, který si výkon třiadvacetiletého beka nemohl vynachválit. "Gól, nahrávka, tři rvačky a čtyři kladné body do statistiky +/-. Má za sebou neskutečný večer," těšilo ho.

Dobře si vedl i jeho soupeř, také on vstřelil branku, ale pro Sabres to bylo málo. "Chtěl jsem rvačkou trochu nastavit tón utkání, nakonec z toho byl boj v průběhu celého zápasu," řekl Kane pro oficiální stránky klubu.

A boj to byl pořádný, statističtí experti ze serveru Elias Sports Bureau zjistili, že naposledy se stejní hráči v jednom utkání třikrát pěstně utkali v roce 2002 a byli to Jody Shelley a legendární Bob Probert. Pro Kanea i Petrovice mimo jiné zápas třetí bitkou skončil, takové je pravidlo. Oba si do šatny odnesli rovnou 29 minut.

VIDEO: Kane vs. Petrovic 1.kolo

VIDEO: Kane vs. Petrovic 2.kolo

VIDEO: Kane vs. Petrovic 3.kolo

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 2. • 01:00
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
4:7
ONLINE
10. února
01:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 21:09. Reinhart, 25:04. Reinhart, 50:11. Kane, 57:17. Weber

Hosté: 07:40. Smith, 10:45. Campbell, 19:35. Jokinen, 20:22. Petrovic, 27:39. Pirri, 37:53. Jágr, 58:03. Smith

Sestavy

Domácí: Lehner (41. Johnson) – Ristolainen, Gorges (A), Bogosian, McCabe, Pysyk, Weber – Reinhart, O´Reilly (A), McGinn – Moulson, Eichel, Foligno – Gionta (C), Reinhart, Kane – Legwand, Catenacci, Deslauriers.

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Kulikov, Petrovic, Campbell (A), Regner, Kampfer – Jágr, Bjugstad, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen (A) – Shaw, Wilson, Pirri – Thornton, MacKenzie (A), Howden.

Rozhodčí

Luxmore, Morton – Brisebois, Miller

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Návštěva

18 521 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud