Pavel Bárta
12. února 2016 • 20:55

Schytal pěsti i nadávky, trest ne. Hokej je tvrdý, řekl Gudas o hitu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dodatečný trest se nekoná, Radko Gudas může hrát dál. Za zákrok na Daniela Catenacciho ve čtvrtečním zápase Philadelphie s Buffalem už nedostane od NHL žádný trest. „Jsem samozřejmě rád, že to tak dopadlo. Na druhou stranu si myslím, že to nebyla věc, která by se musela až moc řešit,“ řekl obránce Flyers pro iSport.cz. O tom, že ho ligová disciplinárka nepředvolá ke slyšení, se dověděl na pátečním tréninku.



V 57. minutě za rozhodnutého stavu 5:1 pro Philadelphii bojoval Catenacci o puk ve středním pásmu s Chrisem Vandeveldem. Měl skloněnou hlavu, náraz nečekal. Gudas poslal 22letého nováčka tvrdým hitem k ledu. Řízný obránce dostal vyšší trest za napadení a dalších pět minut za následnou bitku, k níž ho vyzval Jake McCabe. Ani Catenacci zápas nedohrál.

 

Hráči Buffala i kouč týmu Dan Bylsma běsnili a po utkání pálili silnými výrazy. „Jasný útok na hlavu. Liga se na to musí podívat a něco s tím udělat,“ řekl trenér Sabres. „Je to idiot a hlupák. Špinavý hráč, jde naprosto úmyslně po hlavě nováčka, který hraje třetí zápas,“ zašel ještě dál útočník Marcus Foligno.

NHL však v Gudasově jednání neshledala nic natolik závažného, aby mu udělila disciplinární trest. Nicméně tímto incidentem 25letý zadák ještě přiživil svoji pověst hráče ostrého jak čepel brusle. Už v prosinci byl suspendován na tři zápasy za tvrdý atak proti Mikovi Zibanejadovi z Ottawy. Začátkem tohoto měsíce vyřadil ze hry útočníka Montrealu Lucase Lessia.

„Ten kluk mě neviděl, tohle se bohužel v hokeji stane,“ hodnotil zatím poslední srážku s Catenaccim pro Sport Gudas. „Nedá se nic dělat, hokej je tvrdá hra. Jsem rád, že liga to takhle posoudila a já můžu hrát příští zápas,“ dodal. V sobotu proti New Jersey tedy může opět nastoupit.

Velký rozhovor s Radko Gudasem si přečtěte v Nedělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud