15. února 2016 • 04:58

Jágr slaví 44. narozeniny. Tenhle symbolický dárek dostane!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by se symbolicky vracel do doby, kdy svojí hvězdnou zámořskou kariéru začínal. Jaromír Jágr se v den svých 44. narozenin postaví klubu, kde získal největší klubové úspěchy a ve kterém si hned ve svých dvou úvodních sezonách mohl potěžkat slavný Stanley Cup - Pittsburghu Penguins.



Jeho život je hokej... Věta, která sedne na Jaromíra Jágra naprosto dokonale. I v den svých 44. narozenin se totiž může pyšnit faktem, že patří mezi hvězdy zámořské NHL.

Navíc slavná osmašedesátka jen tak končit s hokejem nehodlá. „Chci, aby období mezi koncem kariéry a tím, než umřu, bylo co nejkratší. Když budu moct hrát až do smrti, tak budu!" prohlásila česká legenda.

Když Jaromír Jágr slavil v roce 1991 svůj první Stanley Cup, celá řada jeho současných spoluhráčů či soupeřů nebyla ještě na světě. O čtvrtstoletí později se kladenský rodák stále prohání na kluzištích  slavné NHL.

Nebýt angažmá v ruském Omsku, kde působil v sezoně 2004-2005 a letech 2008 až 2011, mohly jeho statistiky čítat mnohem větší čísla než "jen" 1842 bodů (739+1103) a čtvrté místo v historické tabulce střelců i bodování.

Jaromír Jágr prošel během své kariéry jedenáct klubů, nejúspěšnější období však jednoznačně prožil v Pittsburghu, kde hned ve svých dvou úvodních sezonách dobyl slavný Stanley Cup. Mezi "Tučňáky" strávil roky 1990 až 2001 a zapsal se mezi legendy celé NHL.

Kdepak, odstavit Jágra od puku, to se jen tak nepodaříFoto Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

První velkou individuální trofej si naganský hrdina připsal v sezoně 1994/1995, kdy vyhrál Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování.

Další sezonu vytvořil nový rekord v počtu získaných kanadských bodů evropským hráčem, kterých posbíral 149 (62+87), což je také maximum jeho dosavadní kariéry. Během svého působení v dresu „Tučňáků“ získal slavnou individuální trofej ještě čtyřikrát.

Teď se Penguins postaví znovu. A i když jeho Florida nezažívá zrovna povedenou část sezony, do bot teče především Pittsburghu.

Zatímco Panthers si na druhém místě Východní konference s přehledem drží postupové místo do play off, jejich soupeř o elitní osmičku bojuje.

Zda příznivci Floridy, kde se zápas hraje (úterý 1:30 SEČ), pro svojí bývalou hvězdu přichystají k jubileu nějaký dar, zatím jasné není. Od Jágra se však fanoušci už pomyslného dárku dočkali. "Hokej chci hrát do 50 let. Je přeci hodně hráčů, kteří hrají do šedesáti. Jen tak za pivo,“ prohlásil před nedávnem.

Pikantnějšího soupeře si prostě Jaromír Jágr na dnes svých 44. narozenin vybrat nemohl…

Jaromír Jágr se jednou trefou podílel na vítězství Floridy 7:4 v Buffalu
Jaromír Jágr se jednou trefou podílel na vítězství Floridy 7:4 v Buffalu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud