15. února 2016 • 09:43

Detroit stojí za gólmanem. Kluci vyhráli pro Mrázka, říká kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Většinu sezony je to on, kdo neustále drží naděje svého mužstva v zápase. Umí máchnout lapačkou nebo bleskově zasáhnout holí přesně když to Detroit potřebuje. Jenže v neděli si Petr Mrázek vybral slabší večer, od Bostonu inkasoval pětkrát a s tímto skóre se v NHL zase tak často nevyhrává. Nicméně parťáci z pole jako kdyby chtěli ukázat, že i na ně je spoleh a šesti góly do sítě Bruins zařídili výhru.



Od začátku kalendářního roku se Petr Mrázek objevil na ledě ve čtrnácti duelech a jen ve dvou případech inkasoval více než dvě branky. Když ho včera proti Bostonu překonal v čase 02:58 obránce Zach Trotman, byla tato kvóta už splněna. Hned v osmé vteřině ho totiž nejrychlejším gólem v klubové historii propálil Brad Marchand. Pro všechny na ledě tak šlo o celkem šokující začátek.

Petr Mrázek tak v den svých čtyřiadvacátých narozenin málem poprvé v sezoně zažil vystřídání během zápasu. Trenér Jeff Blashill přiznal, že brankářskou rošádu zvažoval. "Bylo to dneska trochu jako v roce 1986," kroutil hlavou kouč když viděl skóre utkání.

Podobně mluvil také kapitán domácího mužstva Henrik Zetterberg, i on moc dobře ví, že takové přestřelky už zase tak často k vidění nebývají. Nejdříve šel do vedení Boston, pak zase Detroit, pak Bruins srovnali a všechno nakonec musel v čase 47:37 rozhodnout právě švédský hokejista. Pro milovníky gólových hodů to byla lahůdka.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Boston

Přitom že by byla ze stran obou týmů vyvíjena výrazná střelecká aktivita se říci nedá, na Mrázka šlo například pouze 22 střel. "Víte, ne každý den může zářit, a dnes to byl přesně ten případ," řekl pro oficiální klubové stránky Blashill. "Dneska jsme ale šlapali a kluci dokázali urvat výhru pro něj," hájil svého gólmana trenér, který byl znovu uchvácen jeho sebevědomou hrou.

"Po čtvrtém a pátém gólu přijel ke střídačce, koukal na mě a usmíval se. Reagoval jsem stejně, protože jsem věděl, že má schopnost zůstat nad věcí a bojovat až do konce," přiblížil novinářům, proč nechtěl českého brankáře v průběhu utkání stáhnout ze hry.

Nakonec udělal dobře, Mrázek totiž v závěru už byl ve své tradiční náladě. Zase vypadal jako vládce brankářských statistik. "Je skvělé vidět, že i když měl těžký start, dokázal se oklepat a vytáhnout důležité zákroky v závěru ve chvíli, kdy je tým potřeboval," pochválil muže s maskou kapitán Zetterberg, který byl díky dvěma gólům a nahrávce zvolen druhou hvězdou utkání.

Mrázek tak bitvu zakončil s pro něj hodně nezvyklými čísly, procentuální úspěšnost například dosahovala pouze 77,3% a český gólman tak přišel o ligové prvenství v této statistice. Nicméně i díky tomu došli Red Wings k důležité týmové výhře.

A takové vyhrávají zápasy v play off...

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 2. • 21:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
6:5
ONLINE
14. února
21:30
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 02:44. Zetterberg, 14:46. Dacjuk, 23:13. Helm, 26:38. Dacjuk, 31:01. Helm, 47:37. Zetterberg

Hosté: 00:08. Marchand, 02:58. Trotman, 12:59. Eriksson, 31:23. Seidenberg, 40:38. Kemppainen

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Green, Smith, Marčenko, Ouellet – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg (C) – Tatar, Richards, Larkin – Jurčo, Athanasiou, Nyquist – Helm, Glendening, Sheahan.

Hosté: Rask (32. Gustavsson) – Trotman, Chára (C), Seidenberg, C. Miller, K. Miller, Krug – Pastrňák, Krejčí, Beleskey – Conolly, Spooner, Marchand – Hayes, Kemppainen, Eriksson – Ferraro, Talbot, Rinaldo.

Rozhodčí

Charron, Leggo – Galloway, Murray

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Návštěva

20 027 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud