17. února 2016 • 09:42

Zbláznil se? Zákeřný Gudas zase vypnul soupeře, v NHL nevěří

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouhých pět dnů a dva zápasy sekal Gadko Gudas latinu. Při nočním rozebrání New Jersey (6:3) pomohl týmu na ledě jen devět minut, pak byl obránce Philadelphie vyloučen do konce utkání. Oběť? Bobby Farnham, Gudasovo rameno si zcela mimo hru našlo jeho hlavu.



"Jsi idiot! Jsi špinavý hráč!" Minulý týden vyšrouboval Radko Gudas do nepříčetna hráče Buffala, když se v utkání proti Sabres dvakrát serval a likvidačním zákrokem přikoval na led na dlouhé minuty nováčka Daniela Catenaccia.

Vedení NHL zákrok projednalo a vyneslo ortel. Čistý hit, žádný úmysl! O tom, že ho ligová disciplinárka nepředvolá ke slyšení, se Gudas dověděl na pátečním tréninku. "Jsem rád, že to liga takhle posoudila. Nebyl můj úmysl někoho zranit, takhle prostě hraju. Je to můj způsob, jak pomáhám týmu" vysvětlil v rozhovoru pro Sport rodák z Prahy a začal cestu nápravy.

VIDEO: Podívejte se na Gudasův zákrok z duelu s Buffalem


Mimo hru a zákeřně do hlavy

V následujících dvou utkáních s New Jersey (1:2 v prodl.) a New York Rangers (1:3) byl vyloučen jen dvakrát, a to strávil na ledě v součtu ke čtyřiceti minutám. V noci v dalším střetu s New Jersey ale opět ukázal odvrácenou tvář své hry.

Gudas putoval předčasně pod sprchy poté, co v obranném pásmu trefil Farnhama ramenem do hlavy. Hlavní kamery snímající zápas zákrok původně nepostřehly, ani nemohly, stal se zcela mimo těžiště hry. Opakované záběry ale mluví nekompromisně, Gudas hrál zákeřně a surově a tentokrát nejspíš disciplinárnímu řízení neunikne.

VIDEO: Takhle sundal Gudas Farnhama


"Z Gudase se stal hlupák, další zlé vyloučení," neměl pro zákrok na Farnhama pochopení redaktor philadelpského serveru csnphilly.com Tim Panaccio.

Český řízek pořádně zavařil svému týmu, který padesát minut musel hrát na pět obránců. "Na pět beků je to těžké. Nehrajete se stejným parťákem, pořád rotujete, chcete to hodně komunikace. Ale jsem rád, že jsme zápas zvládli," hodnotil výhru 6:3 pro NHL.com obránce Shayne Gostisbehere, který v 18. minutě vyrovnal na 1:1. Bodoval ve 13. zápase v řadě a znovu tak posunul nováčkovský rekord na postu obránce.¨

"Hrát jen s pěti beky je na obránce obrovská zátěž, tím spíš v oslabení. Ale zvládli jsme to dobře, ubránili jsme šest ze sedmi přesilovek," pochválil mužstvo trenér Dave Hakstol.

O trestu pro Gudase se rozhodne v příštích dnech. Bývalý hráč Tampy byl už v prosinci suspendován na tři zápasy za tvrdý atak proti Mikovi Zibanejadovi z Ottawy a začátkem tohoto měsíce vyřadil ze hry i útočníka Montrealu Lucase Lessia. A o vypnutí Catennaciho už byla řeč. Gudas se má na co těšit. Zúčtování se blíží.

PŘEČTĚTE SI BLOG TOMÁŠE VRÁBELA, VE KTERÉM ROZEBÍRÁ HRU RADKA GUDASE: MÁ STYL JAKO Z DEVADESÁTEK, MODERNÍ HOKEJ MU UNIKÁ>>>

Radko Gudas byl hned v 9. minutě vyloučen do konce utkání za faul na útočníka soupeře Bobbyho Farnhama
Radko Gudas byl hned v 9. minutě vyloučen do konce utkání za faul na útočníka soupeře Bobbyho Farnhama

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud