Zdeněk Janda
18. února 2016 • 19:25

Hertl se vykoupal v oceánu, teď jde na Jágra: Ještě mě neporazil!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FLORIDY | Včera se vykoupal v oceánu, zahrál si se spoluhráči beachvolejbal. Dneska už ho zase čeká náročná šichta. Útočník Tomáš Hertl nastoupí v noci na zítřek (1:30 SEČ) se San Jose proti týmu Panthers. Tedy i proti Jaromírovi Jágrovi, svému velkému vzoru. „Snad bude platit i dál, že mě ještě nikdy neporazil,“ pousmál se 22letý útočník po dopoledním rozbruslení. Sám si ověřil, že z dosavadních vzájemných duelů v extralize i v NHL vždycky vyšel vítězně jeho tým…



Po tréninku nejdříve odpovídal anglicky. Téma se nabízelo. Ano, Jágr … „Jsem moc rád, že si proti němu můžu zahrát,“ vykládal zámořským reportérům. A svěřil se, že moc nechápe, jak je možné, že ve 44 letech stále takhle válí.

„Mně je o polovinu míň, a když vidím, jak mi občas bolí celý tělo, nechápu to,“ dodal útočník, jenž se v sestavě Sharks představuje v první formaci. Jeho spoluhráči jsou hvězdní Joe Thornton a Joe Pavelski.

Útočník San Jose Tomáš Hertl na pláži na Floridě Útočník San Jose Tomáš Hertl na pláži na FloriděFoto facebook.com/TomasHertl.cz


Novináři mu po předešlém vzájemném utkání v NHL řekli, že z dosavadních pěti  duelů Jágrův tým ani jednou nevyhrál. "Což jsem si rád zapamatoval," usměje se Hertl. "Věřím, že to vydrží i večer." Dvakrát to bylo během výluky v extralize, třikrát potom v zámoří.

Hertl v sezoně
- 54 zápasů, 28 bodů (11+17), +6 bodů
- ze všech hráčů týmu nejlepší procentuální úspěšnost při vhazování (56,5 %).

Včera odpoledne se vykoupal v oceánu, s celým týmem Sharks šli na pláž v Sunrise. Ale ne se jenom povalovat, na programu byl povinný beachvolejbal. „Takže jsme si zahráli, bylo to i docela vyhecovaný. No a potom jsme se vykoupali,“ popisoval Hertl, jenž fotku z pláže umístil na Facebook.

„Jizva už se zahojila, prolil jsem to mořskou vodou, takže je to OK,“ smál se český útočník, jenž v předešlém duelu v Tampě schytal další ránu do obličeje. A v nadsázce si postěžoval, že má více štychů na obličeji než všichni ostatní spoluhráči na celém těle.

Z Kalifornie je na oceán zvyklý, ale tady na Floridě je teplejší voda. „Takže jsme se mohli i krásně nahřát a zrelaxovat,“ pochvaloval si.

Večer už to pohodička nebude. Florida je natěšená, chce navázat na předešlou výhru s Pittsburghem. Na dopoledním rozbruslení Panthers chyběl Jaromír Jágr, což nebylo nic překvapující. Veterán občas v den utkání na led nechodí. Záleží, jak se cítí. Dobrou zprávu pro něj bylo to, že se na ledě objevil finský centr Aleksander Barkov, který kvůli zranění předešlé partie vynechal. Jestli ale bude k dispozici večer, to není jasné. Spíše se zdá, že ne.

Florida v minulém utkání porazila Pittsburgh 2:1 po penaltách a překonala tak sérii dvou porážek. V sobotu ji čeká Winnipeg, potom čtyři dny volna.

Jágrovi chybějí stále dvě trefy k tomu, aby v historické bilanci mezi střelci dohnal Bretta Hulla (741).

Útočník San Jose Sharks Tomáš Hertl před utkáním s Floridou
Video se připravuje ...

Český útočník Tomáš Hertl v rozhovoru se zámořskými novináři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud