Zdeněk Janda
20. února 2016 • 19:25

Překoná Jágr v noci Hulla? Krajan Pavelec si proti němu nezachytá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FLORIDY | Kolem Jaromíra Jágra je zase rušno. I před zápasem s Winnipegem (od jedné hodiny po půlnoci) se nejvíce skloňuje jeho jméno. Dožene Bretta Hulla? Jediný gól mu chybí k tomu, aby dorovnal legendu na třetím místě v historickém bodování (740 branek). Za Jets tentokrát nebude chytat uzdravený gólman Ondřej Pavelec, po třech zápasech v řadě dostal volno. Na Jágra a spol. vyrukuje Hutchinson.



Co na něj říkáte? Čím to, že je neustále tak dobrý? Udivuje vás?

Stále stejné otázky chrlili zámořští novináři nejen v kabině Panthers. Ale i u hostů z Winnipegu. „Vůbec nás nepřekvapuje, že je pořád tak dobrý,“ reagoval po dopoledním rozbruslení například útočník Jonathan Huberdeau, talent z Panthers.

On je oblíbeným Jágrovým spoluhráčem, ale při absenci řady klíčových hráčů, včetně prvního centra Aleksandera Barkova, se musela sestava překopat. Takže i dneska se legenda s číslem 68 představí vedle Smithe a Trochecka.

„Věřím, že ještě nějaký čas hrát budu. Takže je to otázka času, kdy to tam spadne. Nějak se tím nestresuju,“ reagoval včera krátce po tréninku Jágr na otázku, co říká na to, že má někdejšího opěvovaného střelce Hulla na dostřel.

Už v předešlém obsáhlém rozhovoru s českými novináři ale přiznal, že každý rekord má svou auru. „Takže není jednoduché ho překonat.“

Zápas Floridy s Winnipegem sledujte ONLINE zde »

Pavelce už nic nebolí

Do zápasu nezasáhne český gólman Ondřej Pavelec, jenž po třech odchytaných utkáních v řadě dostal volno, bude pouze připravený jako dvojka. Každopádně je po zranění kolena už definitivně fit. Neomezuje ho. „Nic mě nebolí, cítím se dobře,“ řekla jednička Winnipegu ještě před tréninkem týmu Jets.

Jágr se stal teprve druhým hráčem v historii NHL, kterému se podařilo skórovat po 44. narozeninách. A žádný hráč v historii neposbíral ve věku 43 let a vyšším více než 43 bodů v sezoně. Česká legenda má dva body od této mety.

A po zápase už může být třetím nejlepších střelcem všech dob.

Dosavadní Jágrova bilance v sezoně
55 zápasů, 41 bodů (18+23), +13 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud