Zdeněk Janda
23. února 2016 • 04:58

Ráj na Floridě. Nechápu, jak jsem mohl hrát jinde, směje se Jágr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SUNRISE | Bydlí kousek od hlavní haly, už ve svém. Zatímco v minulé sezoně ještě byl v hotelu, tentokrát si pořídil byt. Z vysokého věžáku má pěkný rozhled. Ale že by se často kochal? Nebo se koupal v oceánu? To ne… Nečekejte, že si Jaromír Jágr proměnil angažmá na Floridě v příjemnou dovolenou. Je to hlavně o dřině. A o dřině.



Jedno je jisté. Místní klima mu jde k duhu. Sluníčko ho dobíjí. I když aktuálně na Floridě nejsou až taková horka, leden a únor bývá chladnější, pořád stačí dlouhý rukáv nebo lehká mikina. Žádné mrazy. Navíc v posledních dvou dnech už teploty stoupaly ke třicítce.

„Teplíčko mám rád,“ přiznává útočník, jenž za teplem odjíždí i zkraje léta do Las Vegas. Neláká ho ani tak město hazardu, ale právě podnebí. Zajde si zatrénovat do bazénu, což má rád. „Protože v něm se mi vždycky dobře cvičí. Klouby nedostávají tak zabrat,“ vysvětluje.

Jágr má další milník. Teď možná doženu Gordieho a Wayna, smál se
Video se připravuje ...

A teď má tenhle luxus celou sezonu. „Nechápu, jak jsem předtím mohl celou kariéru hrát jinde,“ reagoval se smíchem už před rokem, kdy se do klubu Panthers přemístil z New Jersey. Sluníčko ho prostě dobíjí energií.

5
Pět bodů schází Jaromíru Jágrovi k tomu, aby v historické produktivitě NHL dohnal Gordieho Howea (1850 bodů).

Ale zase to není tak, že by se chodil vyvalovat na pláž. Na to prostě není čas. Jeho denní rytmus se příliš nemění. Je jedno, jestli hraje v Omsku, Dallasu, New Jersey. Nebo na prosluněné Floridě. Zavedená rutina stále platí.

Spánek, trénink, odpočinek, regenerace. A tak pořád dokola. Přesto je příjemné, když na trénink vyběhne jen tak v tričku a pantoflích. V jakémkoliv roční období.

„Místní klima prospívá i sportovcům. Tohle podnebí dodává energii, pohodu. Jardu znám dlouho, je vidět, že mu to vyhovuje, pořád se směje,“ přitakává i Radek Dvořák, někdejší útočník, jenž v NHL odehrál 1260 zápasů. A z toho devět sezon odkroutil za místní Panthers.

V klubu vládne rodinná atmosféra

Jágr bydlí kousek od hlavní arény, BBT Center. Ale za patnáct minut autem je to i do tréninkové arény, která je v Coral Springs. Což je přesně to, co mu vyhovuje. Navíc se jede po dálnici, žádné zdržování na semaforech. Když hrával v New Jersey, cesta na tréninku se mu protáhla kvůli tomu, že někde neustále stál na červenou. A než v Americe naskočí zelená, to máte za volantem pocit, že je to věčnost…

„Takže si tady nemám na co stěžovat,“ přiznává Jágr. Rovněž zázemí v klubu si vychvaluje. Všichni k němu přistupují s mimořádným respektem, váží si, že na sklonku své zářivé kariéry hraje právě za Panthers. V klubu vládne rodinná atmosféra. Jágra si hýčkají.

Jágr, kam se podíváš! Fanoušci slavili narozeniny hokejové legendy
Video se připravuje ...

„Je to skvělý chlap. Opravdu,“ tvrdí o něm za všechny kustod Chris Scoppetto, jenž na něj nedá dopustit. Stejně jako Chris Moody, další z masérů. Ti si mimořádně považují, že se mohou kolem Jágra pohybovat. Už přesně ví, jak potřebuje nabrousit brusle, vytváří mu veškerý servis.

„Musím říct, že v tomto ohledu jsou asi ti nejlepší, které jsem v NHL zažil. Opravdu jsou super,“ tvrdí o nich legenda. Scoppetto občas nosívá na hlavě kulich s logem Rytířů.

Jakmile Jágr v úvodu sezony, když Panthers hráli v Pittsburgu, uviděl u kabiny fotoreporérku deníku Sport, hned na ni křiknul: „Hele, pojď, to si musíš vyfotit!“ Oba maséry, i s kladenskou čepicí, chytil kolem ramen. Vznikla společná fotka, kterou si dvojice kustodů doma chystá vystavit.

Jardo, vše nej! Legenda slyšela přání, konec v reprezentaci ale platí
Video se připravuje ...

„Protože spolupracovat s takovou legendou, moc si toho považujeme,“ říká Scoppetto.
Není to sice hokejem poblázněná lokalita, ale i tak se najde spousta fanoušků, kteří se přijdou podívat na trénink. Nepřekvapí, že hojně v dresu s číslem 68. Na Floridu vyrážejí i čeští turisté, takže během zápasů je v aréně čeština častým jazykem.

„Jsem rád, že mi fandí. A dodávají mi energii. Horší je, když všem musím pořizovat lístky. To už mě něco stojí,“ vtipkuje Jágr.

Momentálně je dobře naložený. V minulém utkání vešel do historie jako třetí nejlepší střelec všech dob. I když po zápase moc nespal. „Zabral jsem jenom na dvě hodiny,“ přiznal. Navíc ho čekají reklamní aktivity, natáčí spoty pro partnera kladenského klubu.

Další zápas sehrají Panthers ve čtvrtek proti Arizoně. Jágrovi schází pět bodů k tomu, aby v  produktivě všech dob dohnal třetího Gordieho Howea. Při jeho aktuální formě se dá očekávat, že se historické fanfáry rozezní brzo.

O Jaromíra Jágra je mezi fanoušky obrovský zájem
O Jaromíra Jágra je mezi fanoušky obrovský zájem


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud