25. února 2016 • 09:30

Chvála na Pastrňáka: A bude ještě nebezpečnější, zní z šatny Bruins

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho nejlepší střelecký výkon sezony, navíc z posledních dvou utkání má celkem čtyři body. Zdá se, že David Pastrňák po sezoně protkané zraněními našel svou herní pohodu a ve středu to odnesl dvěma góly z hole českého mladíka Pittsburgh. "Už nějakou dobu hraje výborně, je skvělé, že se konečně našel," chválil devatenáctiletého útočníka po výhře 5:1 trenér Claude Julien.



Výhra nad Penguins byla pro Boston důležitá, v divizi spolu sice tyto dvě mužstva nehrají, bodově by si ale mohly "vylosovat" jednu ze dvou divokých karet, odkud postupují poslední dva šťastlivci do play off. A Pittsburgh na domácí od začátku vlétl a hladce je přestřílel, jenže nejmladší muž na ledě jim vzal vítr z plachet.

První dýku do zad zapíchl Tučňákům v čase 16:00, kdy ho při nájezdu na brankáře Fleuryho zezadu sekl holí obránce Derrick Pouliot a na řadě bylo trestné střílení. "V minulém roce jsem v rámci samostatných nájezdů jel čtyřikrát a ani jednou jsem neuspěl, takže jsem teď byl trochu nervózní," popisoval po utkání pro server NHL.com. Zbytečně, jeho zakončení bylo chladnokrevné a Pastrňák se díky němu stal nejmladším hráčem klubové historie, jenž trestné střílení proměnil.

VIDEO: Pastrňákův historický gól

Proti Pastrňákovi stál sice jeden z nejlepších gólmanů soutěže, vítěz Stanley Cupu a také majitel zlaté olympijské medaile, ale on si poradil a zvládl to úplně sám. "Nepotřeboval žádnou radu, je to dobrý střelec, ví, co má dělat," prozradil pro klubový Twitter útočník Brad Marchand, který vévodí střelecké tabulce mužstva s 31 góly.

Zkušeného kanadského gólmana si pak český hokejista vychutnal ještě jednou, to když ve druhé části hry chytře vystihl mizernou rozehrávku obránce Määtäho. Rázem stál tváří v tvář Fleurymu a než se položil při pádu na led, stihl gólmana v jeho brankovišti pěkně vykoupat.

VIDEO: Määtä chyboval, Pastrňák trestal

Střelecké chuti svého spoluhráče si všímala celá domácí parta. "Dneska mi přišel hodně neústupný. Je to mladý kluk a pokud se bude dál v předbrankových prostorech zlepšovat, bude ještě o dost nebezpečnější," řekl řízný zadák Adam McQuaid.

Pens sice následně díky nováčkovi Kühnackelovi snížili, ale domácí si výhru hlídali a zakončili sezonní sérii proti Pittsburghu třetím vítězstvím, navíc s celkovým skóre 14:3.

"Tým vyhrál a mně to vycházelo a nabral jsem nějaké sebevědomí. teď se od toho jen odrazit dál," burcuje Pastrňák.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Pittsburgh

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 2. • 01:35
Boston Bruins
Boston Bruins
5:1
ONLINE
25. února
01:35
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 16:00. Pastrňák, 23:12. Pastrňák, 50:34. Hayes, 54:26. Ferraro, 55:27. Marchand

Hosté: 24:07. Kühnhackl

Sestavy

Domácí: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára, Seidenberg, Morrow, McQuaid, Krug – Connolly, Bergeron, Marchand – Pastrňák, Krejčí, Eriksson – Hayes, Spooner, Beleskey – Ferraro, Kemppainen, Rinaldo

Hosté: Fleury (Zatkoff) – Letang, Määttä, Daley, Dumoulin, Cole, Pouliot – Hörnqvist, Crosby, Kunitz – Kessel, Cullen, Hagelin – Rust, Sundqvist, Kühnhackl – Sheary, Porter, Wilson

Rozhodčí

Pochmara, Morton – Murphy, Sericolo

Stadion

TD Garden, Boston

Z českých Davidů v Bostonu tentokrát zářil ten mladší
Z českých Davidů v Bostonu tentokrát zářil ten mladší

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud