27. února 2016 • 09:10

Fleischmann má v NHL nový domov, teď patří šampionům z Chicaga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Tomáš Fleischmann bude hrát v NHL za Chicago. Úřadující vítěz Stanley Cupu získal jednatřicetiletého českého hráče z Montrealu spolu s dalším útočníkem Dalem Weisem výměnou za jiného forvarda Phillipa Danaulta a výběr v druhém kole draftu v roce 2018.



Fleischmann před sezonou uspěl na zkoušce v Montrealu a jako volný hráč podepsal s Canadiens roční smlouvu na 750.000 dolarů. V 57 zápasech za slavný kanadský klub nasbíral 10 gólů a 10 přihrávek.

Chicago je pro kopřivnického rodáka už šestým působištěm v NHL. Účastník olympijských her ve Vancouveru 2010 a dvou světových šampionátů v zámořské lize nastupoval také za Washington, Colorado, Floridu a Anaheim. V soutěži dosud odehrál 638 zápasů a zaznamenal 133 gólů a 330 asistencí.

V týmu Blackhawks se Fleischmann potká s obráncem Michalem Rozsívalem a útočníkem Jiřím Sekáčem, který do klubu přišel v lednu z Anaheimu.

Chicago, které je druhé v tabulce Západní konference, v posledních dnech provedlo několik změn v kádru. Z Winnipegu získalo útočníka Andrewa Ladda a z Los Angeles obránce Christiana Ehrhoffa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud