1. března 2016 • 11:11

Jágr byl před lety krok od Detroitu, novinář teď lituje: Byl jsem idiot

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr a Detroit Red Wings? Ne, to není žádná bláznivá spekulace týkající se včera skončené přestupové uzávěrky NHL, tohle je realita. Jen pár let stará. Když se český veterán a v současné době hvězda Floridy před lety vracel z KHL do zámoří, byl velmi blízko tomu, aby podepsal právě s tímto tradičním klubem. V Detroitu se našli tací, kteří mu nevěřili a veřejně to dali najevo. A teď litují.



Jedním z těch mužů je uznávaný žurnalista Gregg Kruppa z deníku The Detroit News. Ten v roce 2011 dokonce napsal blog na téma nevhodnosti Jágra pro tehdejší tým Red Wings. V únoru, během utkání Panthers v Detroitu, se pak s útočníkem soupeře setkal, přiznal se mu a také omlouval svou nedůvěru.

"To je v pohodě," usmíval se Jágr, když za ním Kruppa se svým příběhem přišel a nazval sám sebe idiotem. "To rozhodně nejsi, zachránil jsi mi kariéru, chlape, třeba už bych teď ani nehrál," chlácholil ho český hokejista.

Před téměř pěti lety nikdo netušil, s jakou vervou Jágr zpátky do NHL. Tři doky strávil v Rusku, škarohlídi se do něj v médiích s chutí pouštěli a ještě větší pozornost upoutalo, když pak podepsal kontrakt ve Philadelphii.

Jenže do týmu Flyers okamžitě zapadl, připsal si 54 bodů a zámoří nakazil svým otevřeným přístupem a láskou k hokeji. V následujících letech prošel ještě Dallasem, Bostonem, New Jersey a Floridou, všude patřil mezi vážené členy kabiny a nikde nebyl do počtu.

Přesně to byl ten důvod, proč se Kruppa českému hokejistovi rozhodl omluvit. Sám přidal zákulisní informace o tom, jak blízko byli v Detroitu k získání českého útočníka. Prý to bylo o dost blíže, než se veřejně ví.

"Chtěl jsem si tehdy zahrát s Pavlem Dacjukem, to byl můj cíl. Vážně chyběl k podpisu jen kousek, ale nakonec k tomu nedošlo," přiznal sám útočník.

Litovat ale určitě nemusí. Čas běží, hra se mění, ale Jágr zůstává. A září v jakémkoli dresu, který na sebe navlékne.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud