5. března 2016 • 04:56

Jágra milují i v Kanadě. Kéž by nastoupil za náš tým, přeje si novinář

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dál překonává historické milníky. S oddaností milované hře boří mýty o sportovní dlouhověkosti. Jaromír Jágr je zkrátka dál hokejové téma číslo jedna! Doma i v Kanadě, kde hokej vládne. Velikány svého sportu si tam hýčkají dvojnásob. Zvláště, když přepisují letitou historii.



To se české legendě znovu podařilo ve čtvrtečním utkání v Coloradu, kdy si díky asistenci na gól floridského zadáka Erika Gudbransona připsal už 1850. bod v NHL. Gólovou nahrávkou dostihl ikonu ledního hokeje legendárního Kanaďana Gordieho Howea.

Už jen nedostižný Wayne Gretzky a jeho dlouholetý spoluhráč z Edmontonu Mark Messier mají v dějinách nejslavnější hokejové ligy světa víc bodů než Jágr . Další dosažený milník českého útočníka pochopitelně vzbudil vlnu reakcí i u kanadských novinářů.

„Víte co je na něm nejvíce dostává? Ano, hraje skvěle... Nejvíce ale obdivuji, jak dokáže být tak dominantní po téměř tři dekády. Podívejte se, jak se hokej postupně měnil a on se vždy dokázal přizpůsobit a dominovat. I když se teď tolik brání a blokuje, tak pořád si nachází cestu ke gólům, neuvěřitelné,“ vyznal se renomovaný novinář ESPN.com Pierre Lebrun.

Jiní se zas pozastavují nad vydatnou oddaností a velkou dřinou, kterou hokeji obětuje. „Pamatuji si, jak jsem psal o finále Stanley Cupu mezi Bostonem a Chicagem. Bruins prohráli a Jágr další hodinu po utkání strávil bruslením s jeho olověnou vestou na sobě...Chápete to?," ptá se bostonský reportér Joe McDonald.

"V kariéře dosáhl všeho, jen nikdy nenastoupil za kanadský tým. Snad i toho se dočkáme,“ přeje si McDonald

Oslavné ódy se na českou 68 hrnou ze všech stran. A co víc, další fanfáry mohou přijít už v noci, kdy bude mít Jágr šanci se osamostatnit na třetím místě historického bodování soutěže.

Počasí i rodinná atmosféra... Jágr si užívá angažmá na Floridě
Video se připravuje ...

Už 743 puků dokázal Jaromír Jágr poslat do sítě soupeře v nejlepší hokejové lize světa
Už 743 puků dokázal Jaromír Jágr poslat do sítě soupeře v nejlepší hokejové lize světa

Všechno nejlepší, 68... Jak na Floridě slavili Jágrovy narozeniny?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud