Martin Tomaides
7. března 2016 • 14:23

Sedm útočníků, ale Simon stále čeká. Svou šanci dostane, věští agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v noci na dnešek naskočil do sestavy Pittsburghu rváč Tom Sestito, stal se už sedmým útočníkem, kterého Penguins v průběhu letošní sezony povolali z farmy ve Wilkes-Barre. Tam na svou premiérovou pozvánku stále čeká i český útočník Dominik Simon, který co se techniky hole týče patří mezi elitu celé AHL. "Je to inteligentní a trpělivý kluk, ví, že svou šanci dostane," řekl pro iSport.cz hráčův agent Michal Sivek.



Scott Wilson, Conor Sheary, Bryan Rust, Tom Kühnhackl, Oskar Sundqvist, Josh Archibald a Tom Sestito. Sedm povolaných. Ani jeden z těchto útočníků nezačínal sezonu v prvním mužstvu Pittsburghu, do určité fáze sezony ale každý z nich naskočil. Někdo se v mužstvu zabydlel, někdo se objevil jen na zkoušku. Všichni dohromady v tomto ročníku NHL odehráli už 107 utkání.

"Taky jsem si toho všiml, ale NHL je boj. To, že člověk hraje parádně na farmě, ještě neznamená, že bude povolán do prvního týmu. Vždycky je to hlavně o tom, co konkrétně potřebuje první tým doplnit za pozici," upozorňuje Sivek.

Simon tak zatím vše sleduje pouze ze záložního mužstva. Týmu Penguins patří od draftu 2015 a na zámořský hokej si ještě navyká. Dle tabulky kanadského bodování to nicméně poznat není, v 53 utkáních posbíral 38 bodů (18+20), ale jeho bývalý trenér Mike Sullivan (v průběhu sezony povýšil z farmy do prvního týmu) přece jen pár výtek našel. Ty se údajně týkaly především bránění.

"Pokud je to pravda, i to se dá chápat," vysvětluje Sivek, který sám před lety naskočil ke 38 utkáním za Pittsburgh a 87 za farmu ve Wilkes-Barre. "V Americe se na bránění dbá daleko víc, než jsme zvyklí a Dominik je ofenzivní hráč. Je možné, že v klubu chtějí, aby tuhle činnost pořádně vypiloval," myslí si.

Během nedávné přestupové uzávěrky ještě Pittsburgh ofenzivně své záložní mužstvo posílil a přivedl osmadvacetiletého Dustina Jeffreyho, který mezi lety 2008-2014 střídavě naskakoval za Penguins i jeho farmu. Pro Simona konkurence, ale zároveň kvalitní posila do útoku. "Velmi talentovaný chlapec, když ho vidíte v akci, těžko se divit, že na ledě vás najde téměř kdekoliv," chválil Kanaďan český talent.

Penguins se po slabším startu do sezony zvedli, nedominují, ale nezdá se pravděpodobné, že by přišli o play off. V tuto chvíli hájí mužstvo se 76 body první pozici na tzv. Divoké kartě. Náskok na devátou Philadelphii je pětibodový. Simon hru Penguins sleduje, že to tak je zatím pouze na dálku, mu ale nijak chuť neubírá.

"Určitě není znechucený. Rozhodně se neutápí v tom, že byl do Penguins povolaný kdekdo, on chce zkrátka mít co nejlepší sezonu. Nikde není dáno, že od příští sezony z něj nemůže být stálý člen prvního týmu," uzavřel Sivek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud