8. března 2016 • 09:15

Jágr k milníku: Konečně je to za mnou, pojďme se soustředit na výhry

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Kdepak, už žádné další čekání na překonání historické hranice. Jaromír Jágr v noci přihrávkou pomohl Floridě v bodu a zároveň se posunul na třetí místo historických tabulek bodování NHL před legendu Gordieho Howe. Nestárnoucí superstar zaznamenala svůj 1 851. bod a na druhého Marka Messiera ztrácí 36 bodů.



„To je víc pro vás. Teď je to konečně za mnou a pojďme se koncentrovat na vítězství,“ utrousil stroze k překonání historické hranice čtyřiačtyřicetiletý útočník.

Nelze se divit mírné Jágrově rozladěnosti. Panthers v posledních utkáních neoplývají zrovna oslnivou formou. Z posledních dvanácti utkání brali všechny body pouze čtyřikrát a ostatní týmy v divizi se na ně nebezpečně dotahují.

I v nočním zápase s Bostonem to zpočátku vypadalo, že průběh utkání bude podobný jako ty předešlé. Florida po třinácti minutách prohrávala už 0:3 a vypadalo to s ní bledě.

VIDEO: Podívejte se na Jágrův historický bod

Pak však přišla Jágrova chvíle. Po akci Jonathana Huberdeaua na brankovišti přetlačil v souboji o puk Ryana Spoonera, kotouč se trochu šťastně odrazil k Aleksanderu Barkovovi a ten snížil na 1:3. Jágr tak nastartoval velký comeback Panthers, který byl podpořený i výživným proslovem trenéra Gallanta kabině po první přestávce.

„Začíná to být takhle skoro každé utkání. Pak vůbec není snadné se dostat zpět do utkání proti tak silnému týmu,“ lamentoval i Jágr po utkání.

Panthers nakonec dokázali, i díky dvěma premiérovým brankám Jiřího Hudlera v novém působišti, z téměř prohraného utkání vydolovat aspoň bod za prohru 4:5 v prodloužení. „Bod nakonec bereme,“ uznal Jágr.

Historické kanadské bodování:

1. Wayne Gretzky - 2857 bodů (894+1963)
2. Mark Messier - 1887 bodů (694+1193)
3. Jaromír Jágr - 1851 bodů (743+1108)
4. Gordie Howe - 1850 bodů (801+1049)
5. Ron Francis - 1798 bodů (549+1249)

„Byl by to úplně jiný příběh, kdyby nás přehráli. My jsme jim to na začátku zbytečně dali. Když jsme konečně začali hrát naší hru, tak jsme dominovali. Měli jsme tam hodně střel, zvláště ve druhé třetině, když jsme se vrátili do utkání,“ popsal Jágr průběh zápasu.

Slova chvály a respektu k českému útočníkovi měl po utkání pochopitelně i trenér Gerard Gallant. „Všichni jsme věděli, že to přijde. Je to neskutečný pocit i pro nás trenéry. Samozřejmě jsem se jej snažil jej dávat na led, co nejvíce to šlo. Vidět ho překonat takového hráče, jakým byl Gordie Howe. Neuvěřitelné,“ poklonil českému mistrovi kouč Gallant.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání domácí Floridy s Bostonem

Jágr v noci znovu zasáhl do dějin. Howe už se mu dívá na záda
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
4:5
ONLINE
8. března
01:30
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 16:48. Barkov, 23:15. Hudler, 26:18. Jokinen, 55:17. Hudler

Hosté: 00:34. Bergeron, 07:00. Pastrňák, 12:22. Connolly, 17:25. Bergeron, 64:00. Stempniak

Sestavy

Domácí: Luongo (21. Montoya) – Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell, Petrovic, Kindl – Jágra, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Hudler, Bjugstad, Rau – Shaw, Howden, Thornton

Hosté: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára, Seidenberg, Krug, McQuiad, Liles – Stempniak, Bergeron, Marchand – Pastrňák, Krejčí, Beleskey – Hayes, Spooner, Eriksson – Connolly, Acciari, Ferraro

Rozhodčí

Watson, O’Rourke – Nowak, Sericolo

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

19 194 diváků

Puk jde před bránu a za chvíli padne gól, který se zapíše do historie
Puk jde před bránu a za chvíli padne gól, který se zapíše do historie

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud