13. března 2016 • 18:25

Jágrovy výkony? Nechápu, že vůbec ještě hraje, žasne Gretzky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělé výkony Jaromíra Jágra z poslední doby, kdy si od začátku února připsal v 19 zápasech Floridy 20 bodů za osm branek a 12 asistencí, neunikly pozornosti legendárního Wayna Gretzkého.



Nedostižný lídr kanadského bodování historie NHL se tak podruhé během krátké doby obdivně vyjádřil na adresu české hvězdy.Když se Gretzky 18. dubna 1999 loučil a v dresu newyorských Rangers na ledě Madison Square Garden uzavíral svou výjimečnou kariéru, shodou okolností patřil právě Jágr na ledě k jeho soupeřům v barvách Pittsburghu.

Dnes pětapadesátiletý držitel mnoha rekordů slavné ligy mohl tehdy jen sotva tušit, že o 17 let později bude nestárnoucí Jágr ve 44 letech nejen stále hrát, ale také pořád zářit.

"Je to skutečně pozoruhodné," uvedl Gretzky pro oficiální web NHL. "Jedna věc je v takovém věku vůbec hrát, ale další věc je hrát na tak vysoké úrovni, jak on hraje. Je důležitým článkem svého klubu na ledě i mimo něj. Jde o pozoruhodného hráče pro celou NHL a zejména nyní pro Pantery," prohlásil Gretzky.

Připomněl také, že v Jágrově věku dokázalo hrát hokej ve výborné formě už jen pár hráčů. "Chris Chelios, Gordie Howe, Mark Messier a samozřejmě samotný Jágr, který zvládá hrát na tak vysoké úrovni, jak se dnešní hokej hraje. Je ve skvělé formě, což je pro něho moc dobré. A zároveň je to skvělé i pro celý hokej," prohlásil Gretzky.

Jágr se raduje z jedné ze svých branek
Jágr se raduje z jedné ze svých branek

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud