14. března 2016 • 14:12

Jágrovi koukají na záda! PĚT velikánů NHL, kterým dává na frak

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr dává svými výkony v letošní sezoně zapomenout i na velké hvězdy NHLJaromír Jágr dává svými výkony v letošní sezoně zapomenout i na velké hvězdy NHLFOTO: Koláž iSport.cz

    Fantazie. Ten snad nestárne. Český útočník Jaromír Jágr prožívá v NHL výjimečnou sezonu a ze všech stran slyší jen slova chvály. Ve svých 44 letech táhne Floridu do bojů o Stanleyův pohár a s 53 body (23 branek, 30 asistencí) vede kanadské bodování svého týmu. Svými výkony dokonce převyšuje i některé z hvězd soutěže, které pobírají obrovské peníze a jsou o dost mladší než hrající legenda. A koho že hokejista s číslem 68 na zádech zatím bodově zastínil? 

  • Max Pacioretty: 51 bodů (24 branek, 27 asistencí) 27 let

    Plat: 4,5 milionů dolarů ročně

    Ikona klubu. Ostrostřelec Max Pacioretty vede Montreal Canandiens v této sezoně jako kapitán. A není se čemu divit. Když nepočítáme zkrácenou sezonu kvůli výluce, od roku 2011 překonal 30 gólovou hranici pokaždé a v letošní sezoně k tomu má zase našlápnuto. I tento skvostný kanonýr ovšem Jágrovi kouká v kanadském bodování na záda.

    Max Pacioretty (v červeném)Foto Profimedia

  • Nathan MacKinnon: 50 bodů (21 branek, 29 asistencí) 20 let

    Plat: 925 000 dolarů ročně (nováčkovská smlouva)

    Teprve dvacetiletý útočník Colorada Avalanche zazářil i na posledním světovém šampionátu v Praze. Do NHL v sezoně 2013/14 vlétl jako uragán, posbíral 63 bodů a získal cenu pro nejlepšího nováčka sezony. Letos mu nováčkovská smlouva vyprší a dá se očekávat, že si výrazně polepší a stane se jedním z nejlépe placených hráčů týmu.

    Nathan MacKinnonFoto Reuters

  • Corey Perry: 49 bodů (28 branek, 21 asistencí) 30 let

    Plat: 8, 6 milionů dolarů ročně 

    Dvakrát vyhrál olympiádu s Kanadou, je i vítězem Stanley Cupu. Famózní zakončení zdobí kanadského střelce Corey Perryho. Vždyť ve své kariéře v nejprestižnější soutěži zažil i padesátigólovou sezonu, ve které si zajistil Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL. Jen pro představu, to se bořiči všech rekordů Jágrovi nikdy nepovedlo.

    Corey PerryFoto Profimedia.cz

  • Jonathan Toews: 48 bodů (24 branek, 24 asistencí) 27 let

    Plat: 10,5 milionů dolarů ročně

    Kapitán famózního Chicaga Blackhawks, které v posledních letech nemá v NHL konkurenci. Vždyť parta okolo Jonathana Toewse vyhrála v posledních šesti letech Stanley Cup hned třikrát. O tom jak moc si ho v klubu váží, svědčí fakt, že v necelých 20 letech se stal třetím nejmladším kapitánem v historii NHL. V roce 2010 získal cenu pro nejužitečnějšího hráče play off a byl ústřední postavou při tažení Chicaga za titulem po dlouhých 51 letech. 

    Jonathan Toews, kapitán Chicaga, vítěz Stanley Cupu.Foto Profimedia

  • Henrik Sedin: 49 bodů (10 branek, 39 asistencí) 35 let

    Plat: 7 milionu dolarů ročně

    Dvojčata Sedinovi a Vancouver Canucks to k sobě prostě patří. Borci ze Švédska jsou ikonami NHL, i přestože hráli v „Jágrově době“. Právě Henrik je v historických statistikách o něco lepší než jeho bratr Daniel. Při součtu všech posbíraných bodů je to přesně 26. V minulosti produktivnější z dvojčat dokonce získal cenu Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a jednou vévodil celému bodování soutěže. Henrik ale letos bodově nestačí ani na o devět let staršího Jágra ani na svého bratra.

    Henrik SedinFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud