15. března 2016 • 21:26

To tu ještě nebylo! Brankář Vancouveru zabránil gólu holou rukou

Autor: mto, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

I výkon na hranici možností je někdy málo. Brankář Jacob Markström z Vancouveru držel svůj tým seč mohl a někdy se skutečně překonával, přesto mu Winnipeg v pondělí poslal pět černých pozdravů do jeho sítě. I tak klidně mohl být v šatně na svůj výkon pyšný, předvedl totiž něco, co se jen tak nevidí. Puk, valící se do své klece, chytil holou rukou.



Po skrumáži ve 33. minutě přišel talentovaný švédský brankář o svou vyrážečku. Hru ale sudí dlouho nezastavovali, ani když šestadvacetiletý chlapík mával a ukazoval holou ruku, tu, kterou by normálně měl vyrážet bleskově létající puky.

Jets dál byli v tlaku, a tak domácí gólman schoval nekrytou dlaň za své tělo a doufal, že nedojde k úrazu. Během chvíle byl ale puk v brankovišti, naštěstí pro Markströma se pohyboval tak mizivou rychlostí, že ho na zem padající brankář stihl lapit. Holou dlaní, těsně před dorážejícím nováčkem Markem Daňem!

VIDEO: Neskutečný Markströmův zákrok

Celou situaci, kdy se kolem jeho ruky míhaly ostré hrany bruslí a několik hokejek po zápase popisoval se severským klidem. "Neměl jsem v první řadě ten puk už dříve nechat ležet na ledě, když se pak stane tohle, snažíte se jen dělat co můžete, nemyslet na to a dál střežit bránu," vykládal pro klubovou televizi.

Podobný zákrok se mu v kariéře podle jeho slov ještě nepovedl a v bráně se nad ním ani moc nezamýšlel. Rozhodčí pokračovali, tak hrál i on dál a posléze si užil potlesk zaplněného hlediště. Úsměv na tváři ale po utkání chyběl.

"Pět gólů v mé síti to není nic, s čím bych mohl být spokojený," řekl jasně Markström po porážce 2:5. V zápase mimo jiné pochytal celkem 24 střel.

VIDEO: I takhle zářil Markström

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 03:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
2:5
ONLINE
15. března
03:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
Góly

Domácí: 48:57. McCann, 59:08. Virtanen

Hosté: 04:28. Daňo, 16:45. Myers, 37:40. Burmistrov, 42:53. Scheifele, 46:45. Daňo

Sestavy

Domácí: Markström (Miller) – Hutton, Tanev, Hamhuis (A), Sbisa, Bartkowski, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Virtanen – Baertschi, Granlund, Vrbata – Dorsett, Horvat, Grenier – McCann, Vey, Etem. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

Hosté: Hutchinson (Pavelec) – Enström (A), Trouba, Chiarot, Myers, Melchiori, Postma – Stafford, Scheifele (A), Wheeler (A) – Perreault, Burmistrov, Daňo – Thorburn, Lowry, Kosmachuk – Halischuk, Copp, Lipon. Hlavní trenér: Paul Maurice.

Rozhodčí

Francis Charron, Brad Watson – Lonnie Cameron, Ryan Gibbons

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18361 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud