17. března 2016 • 09:30

NHL málem viděla rvačku gólmanů! V hlavní roli "psycho" z Buffala

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr základní části už se pomalu blíží, Buffalu už 12 zápasů před koncem vlastně o nic nejde a Montreal by sice pozici v play off ještě urvat mohl, ale na 90% už na ni nedosáhne. Mohlo by se tedy zdát, že vzájemný duel této dvojice bude jen chabě odježděná formalita. Kdepak. V Buffalu se včera chvílemi vařila krev a málem došlo i na bitku brankářů.



Shozená lapačka a sundané brankářské masky, to už se v NHL nevidí. Liga si dává pozor na rvačky mezi hokejisty na ledě, natož aby k sobě pustila dva strážce brankářských klecí.

Jenže v Buffalu k tomu nebylo daleko. Druhá třetina se emočně trochu vymkla kontrole a úplný závěr přinesl solidní melu. Tu odstartoval přímo před domácím brankářem Robinem Lehnerem dánský útočník Lars Eller. Rázem byli všichni v sobě a zapojil se i Lehner.

VIDEO: Málem došlo ke rvačce gólmanů

Metrákový Švéd s pořádnou bradkou zatáhl za jednoho ze soupeřů, ten se po něm ohnal a rázem bylo ještě veseleji. "Viděl jsem jejich hráče, velkýho, jak leží na jednom z mých, tak jsem ho čapnul a chtěl ho odtáhnout. Jednu mi vrazil, tak jsem mu to vrátil," suše popisoval gólman situaci po zápase pro SportsNet.

To samozřejmě vyburcovalo hostujícího Bena Scrivense, který si dojel do poloviny hřiště a na svého soupeře mával. "Šlo spíš o takovou gestikulaci, na druhé straně se prali všichni, tak bylo lepší, abych byl připraven," vykládal gólman s přezdívkou "profesor".

Lehner chvíli váhal a kroutil hlavou, ale pak se rozjel. Aby ne, v tomhle souboji by byl jasným favoritem. Jenže seveřana si hned chytli dva muži v pruhovaném a nepustili ho z brankoviště ven.

"Scrivens měl dost času na to, aby přijel, a to se nestalo. Měl něco udělat, těžko mi jednu vrazí z půlky hřiště. Pokud se příští rok bude chtít utkat, já jsem tady," burcoval na dálku Lehner, ale Scrivens se na druhé straně jen usmíval. Byl hodně rád, že utekl nakládačce.

"Ve finále jsem měl celkem kliku," smál se devětadvacetiletý Scrivens. "Lehner je velkej chlap a tak trochu psycho, takže jsem měl štěstí, že jsem tam nemusel," vykládal Kanaďan, který i tak výkon svého soka nezapomněl po utkání pochválit. Ví, že emoce zůstávají na ledě.

Navíc mohl být i spokojenější, pod výhru 3:2 v prodloužení se podepsal skvělými jedenačtyřiceti zákroky a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání.

VIDEO: Sestřih utkání Buffalo - Montreal

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 3. • 00:10
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
2:3
ONLINE
17. března
00:10
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 15:17. Bogosian, 51:56. Foligno

Hosté: 20:47. Pateryn, 39:57. Markov, 63:15. Byron

Sestavy

Domácí: Lehner (Johnson) – Gorges, Ristolainen, McCabe, Bogosian, Colaiacovo, Pysyk – Kane, R. O'Reilly, Deslauriers – Girgensons, Eichel, Reinhart – Foligno, Larsson, Gionta – C. O'Reilly, Legwand, Moulson.

Hosté: Scrivens (Condon) – Markov, Barberio, Jemelin, Pateryn, Bartley, Beaulieu – Pacioretty, Galchenyuk, Andrighetto – Byron, Plekanec, Eller – De La Rose, McCarron, Lessio – Mitchell, Danault, Brown.

Rozhodčí

Walsh, Dwyer – Murchison, Rody

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud