17. března 2016 • 13:27

Kanaďané milují Jágra. Je možné, že budu hrát do šedesáti, řekl jim

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanada si oblíbila Jaromíra Jágra. I když za kanadské mužstvo v NHL nikdy nehrál, pro svou lásku k národnímu sportu pobírá v této zemi velký respekt. V Montrealu mu před pár dny tleskali, obdivují ho i v Torontu, kde se svou Floridou bude hrát v noci na zítřek. Tamní novináři ho zavalili kupou záludných otázek.



Není to tak dávno, co Jágr směle prohlásil, že hokej v padesáti letech mu nepřijde jako utopie. Leckdo se může pousmát nad troufalým názorem, na druhou stranu pochybujte nad tímto výrokem, když 44letý hokejista dokáže držet pozici v TOP 30 kanadského bodování NHL.

Ale když už padesát, proč ne rovnou šedesát? "Je možné, že se to stane, ale nevím. Zatím si nejsem jistý," vykládal Jágr a žurnalisté mohli odhadovat, jak moc v žertu rodák z Kladna asi mluví.

Jaromír JágrFoto ČTK/AP

Na Floridě se mu daří, s 54 body je nejproduktivnějším mužem v sestavě lídra Atlantické divize. Smlouvu na další sezonu sice ještě nemá, ale to už by měla být pouze formalita. U Panthers je maximálně spokojený, nicméně v Torontu panovala zvědavost, zda-li by veterán nechtěl oblékat dres Maple Leafs. "Kontrakt v Torontu? To ne," řekl s šibalským úsměvem na tváři.

Rázem se ale rozpovídal racionálněji, rozhodně neměl v úmyslu mluvit o tradičním, ale dlouhodobě se trápícím klubu s neúctou v hlase. "Vážně nedokážu odpovědět, nemám přece křišťálovou kouli, nevím, co se stane. Třeba mě zítra srazí auto," dumal Jágr, ale všechny cesty nechal otevřené. "Netuším, kde budu příští rok, třeba to bude Toronto."

Pravděpodobné se to ale nezdá. Florida si ho zamilovala a i sám hráč je tam šťastný. Klubu se daří, v šatně je veselo a Jágr má dokonce všechny tréninky dobrovolné! Hezké gesto od kouče Gerarda Gallanta, samozřejmě je spíš tak naoko. Všichni ví, že dře víc než ostatní.

"Je na ledě daleko častěji než mladí hráči. Musím říct, že je to celkem úchvatný," vykládal brankář Roberrto Luongo.

Floridu by letos účast v play off neměla minout a na hokej na vyšší úrovni se připravuje i Jágr. V posledních dnech například nočními tréninky, klidně i po zápasech. "Chci vidět reakce mého těla. Dělal jsem to teď po posledních pěti utkáních a cítím se lépe," vykládal.

A co na to čísla? V uplynulých pěti duelech Jágr nebodoval v jediném a celkem si připsal 6 bodů (2+4). Toronto, třes se...

Více o Jaromíru Jágrovi čtěte zde>>>

Tito fanoušci se dorazili podívat na Jaromíra Jágra neboli českého hokejového boha
Tito fanoušci se dorazili podívat na Jaromíra Jágra neboli českého hokejového boha

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud