17. března 2016 • 16:24

Hudler se rozjíždí, Sekáč mlčí. Jak si vedou Češi po přestupech?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jiří HudlerJiří HudlerFOTO: ČTK/AP

    Balíte kufry, stěhujete rodinu, ze dne na den měníte vlezlou kosu za horko. Nebo obráceně. A do toho velká očekávání nového zaměstnavatele. Šest českých hokejistů si koncem února prožilo stěhování v NHL, deník Sport zhodnotil, jak se krajánci na nových adresách uvedli. Nejvíce monitorovaný případ Jiřího Hudlera zatím vychází na remízu. To lepší teprve přijde.

  • Jiří Hudler, Calgary / Florida

    Jiří HudlerFoto ČTK/AP

    Před výměnou: 53 utkání, 35 bodů (10+25), - 1

    Po výměně: 7 utkání, 3 body (3+0), - 4

    Jiří Hudler se teprve sžívá s novým prostředím, skok zaznamenal nejen teplotní, ale i výkonnostní. U kvalitně šlapajících Panthers si hledá pozici a souhru s druhými. V prvních dvou utkáních skončil s černou bilancí minus 5, což vyvolalo otazníky ohledně výhodnosti trejdu, ze 7 utkání pětkrát nebodoval, ale postupný progres je vidět. Ze slabých 13 minut prostoru na ledě se vyšvihl na úterních 16:34, ze třetí formace vystoupal do druhé k Trocheckovi a Smithovi. Krůček po krůčku jde výš. Nejpozději v play off by jeho nesporné kvality už měly naplno psát.

  • Milan Michálek, Ottawa / Toronto

    Milan Michálek (18)Foto Reuters / Marc DesRosiers-USA TODAY Sports

    Před výměnou: 32 utkání, 10 bodů (6+4), + 1

    Po výměně: 5 utkání, 1 bod (0+1), 0

    Pozvali ho, aby šel příkladem. Pryč jsou sezony, kdy byl střelcem. Kdy majitel dvou bronzových medalií z MS dával hodně přes dvacet gólů. V Torontu má pomoci nastavit novou, poctivou pracovní kulturu. „Baví mě tahle role, rád bych mladým klukům pomohl,“ říkal ihned po výměně z Ottawy. Nejprve musel doléčit zlomený prst, teď pravidelně odjezdí kolem třinácti minut herního času. Bez něj táhli Maple Leafs sérii pěti proher, s ním v sestavě pak vyhráli tři z pěti utkání.

  • Jiří Sekáč, Chicago / Arizona

    Jiří SekáčFoto ČTK/AP

    Před výměnou: 28 utkání, 5 bodů (1+4), + 1

    Po výměně: 4 utkání, 0 bodů, - 3

    Po testu sedí na tribuně Dostal svou čtvrtou adresu v NHL během prvních dvou sezon. V Arizoně obdržel Jiří Sekáč šanci udělat dojem a zapsat se ve čtyřech zápasech, pak ovšem putoval na tribunu mezi zdravé náhradníky. Třiadvacetiletý křídelník ne a ne naplno prorazit. Nachází se v ošemetné situaci, v létě se stane chráněným volným hráčem a bude čekat na novou nabídku smlouvy. Pokud se nedohodne v zámoří, může využít vysokého kreditu získaného během působení v KHL.

  • Tomáš Fleischmann, Montreal / Chicago

    Tomáš FleischmannFoto Reuters / Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports

    Před výměnou: 57 utkání, 20 bodů (10+10), - 1

    Po výměně: 7 utkání, 3 body (2+1), + 1

    Smlouvu za pár babek získal v Montrealu těsně před startem sezony. S platem 750 tisíc dolarů byl pro Canadiens jako výhra v loterii. Prestižní časopis The Hockey News jej v listopadu zařadil dokonce mezi šest nejlépe se vyplácejících hráčů sezony. Fleischmann vyniká v oslabení, ale umí i zaútočit. Kdyby Montreal neztratil šance na play off, výměna se ho netýkala. V Chicagu si jeho ziskem mnou ruce. Do třetí formace Blackhawks zapadl skvěle a už se těší na boje o Stanley Cup.

  • Jakub Kindl, Detroit / Florida

    Jakub KindlFoto ČTK/AP

    Před výměnou: 25 utkání, 6 bodů (2+4), + 3

    Po výměně: 7 utkání, 1 bod (0+1), + 2

    Jeho resuscitační mise na východním pobřeží probíhá celkem zdařile. Cíl znovu se stát stabilním obráncem NHL by měl být naplněn. V Detroitu to nebylo ono, spadl na farmu a po trejdu je zpět nahoře. Zprvu sbíral u Panthers jen drobky, ale jen co se rozkoukal, dává o sobě vědět. Třeba častou palbou: 10 střel za posledních 5 zápasů nemají mnozí útočníci týmu. A taky výraznější porcí na ledě, ve třetím páru vedle Alexe Petrovice vyšplhal na patnáct minut. Co je klíčové, zápasy končí povětšinou v plusových hodnotách. To se po něm žádá především.

  • Roman Polák, Toronto / San Jose

    Roman PolákFoto ČTK/AP

    Před výměnou: 55 utkání, 13 bodů (1+12), + 8

    Po výměně: 11 utkání, 1 bod (0+1), - 3

    Byl hlavním úlovkem transakce mezi Sharks a Maple Leafs. Beka jeho ražení kalifornský tým před play off chtěl. Ze druhé obrany, kterou hrával v Torontu, tam spadl do třetí, dostává o něco méně prostoru. Na ledě stráví v průměru o tři minuty na zápas míň, ovšem připomněl si, že se dá taky vyhrávat s nadupaným mužstvem. San Jose má mnohem blíž k úspěchu. Dál tedy plní roli defenzivního bourače, brání při oslabeních, blokuje spoustu střel, rozdává rány a sem tam i nějaké schytá. Proto si ho pronajali na zbytek sezony, i takový hráč je k úspěchu potřeba.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud