21. března 2016 • 11:30

Až budu velký, chci hrát v NHL. Mozík si splnil sen, trefil i dres

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První jarní den roku 2016 si bude nadosmrti pamatovat. Obránce Vojtěch Mozík naskočil v dresu New Jersey poprvé k utkání NHL a stal se šestým českým hokejistou, který si v tomto ročníku odbyl premiéru v nejlepší soutěži světa. Na ledě byl sice u jediné obdržené branky, ale odvedl velmi slušný výkon a pomohl k výhře 2:1.



Nikdy nedraftovaný Mozík se do zámoří vydal před sezonou z extraligové Plzně a celý ročník zatím strávil na farmě v Albany. Ofenzivně laděný bek tam předváděl výtečnou defenzivní práci, ve statistice +/- byl nejlepší v týmu a patřil mezi špičku celé AHL. I to byl jeden z důvodů jeho povolání do prvního týmu.

"Když zápas začínal, byl jsem skutečně nervózní, ale po prvním střídání už to bylo fajn," řekl pro northjersey.com a neskrýval své nadšení. "Byl to neuvěřitelný pocit, jsem šťastný, že jsme vyhráli," řekl novinářům.

V zápase si Mozík vedl solidně, odehrál téměř 11 minut, jednou vystřelil na bránu a připsal si slušný hit na dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Brandona Saada. "To se povedlo, od mladého obránce vždycky člověk podobný způsob hry vidí rád," chválil Mozíka jeden z komentátorů zápasu.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Columbus

Urostlý Mozík si vysloužil chválu také od trenéra Johna Hynese. Toho potěšilo především nadšení, které bylo z pražského rodáka vidět. "Nervozita v jeho premiéře úplně zanikla. Je navíc velmi dobře fyzický vybavený a dobře byly vidět i jeho ofenzivní schopnosti," těšilo kouče Devils.

Těmi oslňoval především v v letech 2013-2015 v české extralize, kde s chutí střílel branky, ale v AHL má zatím pouze dvě. Jenže k tomu přidal právě velmi vysoký počet kladných bodů ve statistice +/-.

"Když jsme mu v létě předkládali k podpisu dvouletý kontrakt, trochu jsme čekali, že bude dost ofenzivní. To je poznat podle toho jak umí zacházet s kotoučem. Jenže on místo toho vede v Albany statistiku +/-, a to výborně ukazuje jeho všestrannost. Povolání do prvního týmu si zasloužil a jeho správnost v zápase potvrdil," sdělil Hynes.

Angažmá v NHL je pro Mozíka o to sladší, že podepsal právě New Jersey. Jak ukázal na Twitteru hráčský agent Michal Sivek, v dětství byli právě Devils hráčovým oblíbencem. Mozík si tak splnil velký dětský sen.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud