Martin Tomaides
23. března 2016 • 18:35

Takhle na to, mladej! Bijec Ottawy učí kolegy, jak se prát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Role hokejových správců pořádku se pomalu v zámoří ztrácí, to ale neznamená, že tvrdosti ubyde. Spíš jde o to, že hráči na ledě se o sebe teď budou muset být schopní postarat sami. V tu chvíli se každá dobrá rada hodí, takže proč nevyužít zkušeného kolegy. A není v tuto chvíli povolanější osoba, než Chris Neil z Ottawy. Muž, který má ze všech aktivních borců v NHL nejvíce trestných minut (2440).



Šestatřicetiletý bijec už pomalu míří ke konci své skutečně bohaté kariéry. Tu odstartoval v sezoně 2001 v dresu Ottawy a za Senators hraje doteď. Je miláčkem publika, už několik let také asistentem kapitána a jen 34 utkání mu chybí k tisícovce v NHL.

Do klubové historie kanadského klubu je zapsán velmi výrazně. Více utkání za Senators odehráli jen 2 hokejisté, v počtu gólů je na 10. místě (109) a tabulce trestných minut samozřejmě vévodí s hodně velkým odstupem.

V těchto letech už se tolik nepere, ono v jeho váhové kategorii není moc s kým. Ale dříve patřil k ligové špičce i když ani zdaleka nejde o dvoumetrového borce. Pravidelně se pral s obry jakými byli Chris Simon, Matt Johnson, Jeff Odgers, Tie Domi atd. Celkem v NHL nasbíral 169 bitek, ale jeho 243 bodů dokazuje, že je i platným hokejistou.

Každopádně mladíci v sestavě Ottawy využívají jeho zkušeností z bitek.
V sobotu se Neil zastal svého spoluhráče Nicka Paula a proti Montrealu se za něj pobil, v pondělí na tréninku chtěl jedenadvacetiletý nováček další pomoc. Rád by se dozvěděl, jak se na ledě lépe chránit.

VIDEO: Neil učí spoluhráče jak se prát

"Když se hraje do těla a vy se máte někoho zastat, je důležité, abyste věděli, co máte dělat. Chtěl jsem Nickovi ukázat pár věcí, aby věděl, jak se má bránit a zbytečně se třeba nezranil," popisoval Neil pro Ottawa Sun.

Nick Paul není žádný ranař, i když fyzické parametry má slušné, proto se k němu Neil přitočil a rozhodl se dát mu pár užitečných bijeckých rad. "Vzal jsem si ho stranou s tím, že mu něco předvedu a on byl úplně pro. Je na něm vidět, že se chce učit, proto se taky už dostal do NHL," chválil jedenadvacetiletého útočníka s patnácti starty na kontě.

Z nevelké dálky dění sledovala dvojice Curtis Lazar - Jean-Gabriel Pageau, oba se také chtěli přiučit. "Ke rváčům chovám velký respekt, je neskutečné je sledovat," říká Lazar.

Historická tabulka trestných minut:
1. Tiger Williams - 3966
2. Dale Hunter - 3563
3. Tie Domi - 3515
4. Marty McSorley - 3381
5. Bob Probert - 3300
...
26. Chris Neil - 2440
...
89. Zdeno Chára - 1695

Chris Neil a Mike Brown si to v zápase Montrealu s Ottawou rozdali bez rukavicFoto Reuters / Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud