Jan Barák
24. března 2016 • 10:17

Kindl je z Floridy nadšený: V Detroitu jsem v žabkách do haly nechodil

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Nenechat nic náhodě," řekl si manažer Floridy Dale Tallon a před koncem přestupového období výborně hrající tým, který poprvé od sezony 2011/12 míří do play off, posílil o tři hotové hráče. Do letadel směr Sunrise sedli Češi Jiří Hudler s Jakubem Kindlem a kanadský pořízek Teddy Purcell. Kindl a Purcell o výměně dresu promluvili v exkluzivním rozhovoru pro klubovou Panthers TV.

 



Jak bývá při příchodu na slunnou Floridu obyčejem, první otázky mířily na počasí. "Co na to říct, užívám si to. V Michiganu jsem si chození v žabkách na tréninky opravdu moc neužil," rozesmál se Kindl, který k Panthers zamířil jako nepotřebný osmý bek Detroitu, část roku hrající i na farmě v Grand Rapids v AHL.

Jakub Kindl si angažmá na Floridě, kde pobývá se svou přítelkyní, nemůže vynachválitFoto Instagram

Ještě větší teplotní políček schytal Purcell. V Edmontonu, kde 30leté pravé křídlo necelé poslední dvě sezony hrálo, klesají teploty i k -50 °C. "Znám hodně hráčů, kteří by z Edmontonu šli rádi na Floridu, ale asi žádného, který by chtěl jít opačným směrem," pobavil dotaz majitele 550 startů v NHL, který si tým Panthers zatím nemůže vynachválit.

"Je tu skvělý mix mladých a zkušených hráčů, dojdeme daleko, věřím nám. Zapadl jsem myslím dobře, týmy NHL jsou úzké komunity, něco jako rodina, trávíte společně spoustu času, dobré vztahy jsou základem úspěchu,“ vyznal se.

Kindl zíral na Lidströma

Kindl hrál za Detroit sedm let, největší hokejový zážitek má logicky spojený s Red Wings. "Jednoznačně první sezony v Detroitu, to byla jízda. Měl jsem možnost hrát s borci, jako byli Lidström, Draper, Bertuzzi nebo krátce i Hašek. Moc jsem toho nenahrál, spíše jsem seděl, ale i možnost s nimi trénovat mě hrozně posunula. Dost z nich byli budoucí členové Hall of Fame, výborná zkušenost," zavzpomínal 29letý obránce, který se v roce 2008 jako člen širšího kádru Detroitu mohl půl den mazlit se Stanley Cupem.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Kindlem a Purcellem

Na jakého hráče rodák ze Šumperku nejraději vzpomíná? "Sledoval jsem pořád Lidströma, jak se chová v kabině, jak trénuje na ledě, chtěl jsem být jako on. Byla to ta největší škola, kterou jsem mohl dostat," smekl před slavným švédským obráncem a majitelem prestižního Triple Gold Clubu (vítězství na Mistrovství světa v ledním hokeji 1991, Olympijských hrách 2006 a ve Stanley Cupu 1997, 1998, 2002, 2008) Kindl, od jehož příchodu si GM Floridy Taloon hodně sliboval.

"Mám jednoznačně za to, že Jakub je obránce pro NHL," citoval Tallona krátce po výměně za výběr v šestém kole draftu v roce 2017 server The Hockey News. "Chceme mu dát šanci, když hrál za Detroit, líbilo se mi, jakou práci odváděl při přesilových hrách. Myslím, že ještě neukázal vše ze svého umu," věřil ve schopnosti 190 centimetrů vysokého beka Tallon.

Bodově zatím Kindl u Cats nezáří, v 10 utkáních s průměrem odehraných čtrnácti minut na zápas si připsal jedinou asistenci. Ve statistice +/- má ale solidních +4.

Purcell byl z Jágra hotový ještě před přesunem

To Purcell, který se po příchodu zařadil do třetí útočné formace k Jiřímu Hudlerovi a Nicku Bjugstadovi, si vede v bodové sklizni lépe. Za šest utkání nasbíral dvě branky a tři asistence, lídrem týmového bodování dál zůstává Jaromír Jágr (24+31).

O umění 44letého veterána Purcell moc dobře věděl, už když hrál za Oilers. "Můj první zápas NHL, který jsem kdy viděl, byl Montreal proti Pittsburghu s Jágrem v sestavě. Bylo mi 12 let," prozradil třicetiletý útočník. "Pořád si říkáte, kdy už herně půjde dolu, ale vidíte to sami. Je prostě chytřejší než my všichni," kroutil hlavou před lednovým duelem s Floridou, který Oliers ztratili 1:2.

Nyní už ale Purcell patří Panthers a má jasný cíl, po marastu s Edmontonem si zahrát o Stanley Cup. "Je to skvělá zkušenost, jsem moc rád, že můžu být zase v týmu, který o něco hraje. V Edmontonu jsme od poloviny sezony věděli, že play off hrát nebudeme, což na psychiku není snadné. Myslím, že dokážeme velké věci," zavěštil si Purcell.

Floridě zbývá do konce základní části odehrát devět zápasů a na ve Východní konferenci devátý Detroit má náskok šesti bodů. Tohle už vypadá dobře.

Útočník Floridy Teddy Purcell chová k Jaromíru Jágrovi velký respektFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud