1. dubna 2016 • 10:00

Za milník má miliony! Jágrovy přihrávky nejdou bránit, smekl soupeř

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odpuštěno, omluva se přijímá! Hokejisté Floridy pohladili duši svých fanoušků, zjitřenou dva dny starou porážkou s nejhorším týmem ligy Torontem, domácím vítězstvím 3:2 nad New Jersey. Dík za důležité dva body a posun na čelo Atlantické divize letěl po duelu ke dvěma mužům. Dvougólovému Jonathanu Huberdeauovi a Jaromíru Jágrovi, autoru dvou přesných přihrávek. 44letý český veterán si pokořením hranice 60 bodů zajistil bonus 2,5 milionu korun, který má zakotvený ve smlouvě.



Jágr v zápase s New Jersey odehrál necelých devatenáct minut, ze tří střel branku nevstřelil. Absenci gólu nahradil přesnými pasy, ve 44. minutě zabojoval o puk u mantinelu a Jonathan Huberdeau, skórující ve čtvrtém zápase v řadě, zaskočil svým důrazem brankáře Keitha Kinkaida.

Druhá asistence? Pamlsek, v 58. minutě Jágr v obranném pásmu obral o kotouč o osmnáct let mladšího zadáka Davida Warsofskyho a únik zakončil milimetrovým příhrou na Aleksandra Barkova. 3:1 pro Panthers, pár vteřin před sirénou už jen snížil Blake Pietila na konečných 3:2.

VIDEO: Podívejte se na Jágrovu úžasnou akci před gólem Barkova

"Hráli neskutečně," potěšil výkon elitního útoku Jágr-Barkov-Huberdeau trenéra Panthers Gerarda Gallanta. "Všichni tři jsou naši lídři a dnešní zápas jim patřil, díky nim jsme ho získali pod kontrolu," pěl ódy 52letý kouč.

Panthers 43. výhrou v sezoně vyrovnali klubový rekord v počtu vítězství a díky škobrtnutí Tampy s Montrealem (domácí prohra 0:3) se opět sluní na čele Atlantické divize. Pět zápasů před koncem základní části mají na devátý Detroit luxusní osmibodový náskok. Tohle klapne, Cats si letos poprvé od sezony 2011/12 (porážka ve čtvrtfinále konference 3:4 na zápasy s Devils) zahrají o Stanley Cup.

"Tohle vítězství jsme nutně potřebovali. Zvlášť doma před našimi fanoušky. Navíc teď máme první místo v tabulce ve svých rukách," radoval se snajpr Huberdeau.

Panthers k jisotě play off potřebují získat tři body, dva budou moci ukrojit v noci ze soboty na neděli, kdy v BB&T Center přivítají Montreal.

Jágr: Další bonus může přijít v play off

Díky dvěma asistencím si Jágr vylepšil statistiky za letošní sezonu na 61 bodů (25+36) a vysloužil si ve smlouvě zakotvený bonus, který mu k základnímu platu 3,5 milionu dolarů (83,2 milionu korun) při překonání šedesátibodové hranice přidá ještě 100 tisíc dolarů (2,5 milionu korun).

Už v lednu Jágr dostal na Floridě lukrativní bonus 1,5 milionu dolarů (37 milionů korun) za minimálně 45 odehraných zápasů. Na dalších 200 tisíc dolarů by ještě mohl dosáhnout, pokud by Panthers úspěšně zvládli dvě kola play off.

Historické bodování NHL

1. Wayne Gretzky - 2857 bodů (894+1963)

2. Mark Messier - 1887 bodů (694+1193)

3. Jaromír Jágr - 1863 bodů (747+1116)

4. Gordie Howe - 1850 bodů (801+1049)

5. Ron Francis - 1798 bodů (549+1249)

Na hranici 60 bodů se nejproduktivnější hráč Floridy dostal poosmnácté ve své zámořské kariéře, stejný kousek dokázali jen Wayne Gretzky, Gordie Howe a Ron Francis.

Před uměním Jágra, který byl vyhlášen třetí hvězdou utkání, a jeho parťáků smekl i hostující trenér John Hynes. "Jsou prostě výborní, úžasně se doplňují. Mají úžasnou kontrolu puku, Huberdeau nebezpečně pálí a Jágr vymýšlí skvělé přihrávky. Skoro se nedají bránit," řekl pro NHL.com šéf střídačky New Jersey, jehož tým Panthers přestříleli 40:25.

"Proti tak silné lajně jsem ještě nehrál," přiznal pro klubovou televizi útočník Devils Blake Pietila, který v 60. minutě vstřelil svůj první gól v NHL.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s New Jersey

Jaromír Jágr přihrál na dva góly Floridy při výhře 3:2 nad New Jersey a poosmnácté v NHL pokořil v sezoně hranici 60 kanadských bodů
Jaromír Jágr přihrál na dva góly Floridy při výhře 3:2 nad New Jersey a poosmnácté v NHL pokořil v sezoně hranici 60 kanadských bodů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud