1. dubna 2016 • 13:13

Jágr nechápe trest za krysy na ledě. Může to zneužít soupeř, tvrdí

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle sranda je málem připravila o důležité vítězství! Ve třetím dějství nočního utkání Floridy proti New Jersey domácí fanoušci, i přes předešlé varování na kostce, po každém gólu Panthers zaházeli ledovou plochu gumovými krysami. Rozhodčí však pro čin neměli pochopení a vždy Jágrovu partu potrestali dvouminutovým trestem za zdržování. Hosté ani jednu ze dvou přesilovek nevyužili, přesto český útočník byl po utkání řádně naštvaný.



„Jsem z toho pořádně vytočený. Ne kvůli fanouškům. Ti si mohou dělat, co chtějí. Ale rozhodčí, nemyslím si, že celou situaci zvládli správně. Liga by s tím něco měla dělat, než bude pozdě,“ postěžoval si legendární hráč.

O co vlastně šlo? Celá krysí tradice je s Floridou spojena už dvacet let. Na začátku sezony 1995/1996 útočník Panthers Scott Mellanby spatřil v domácí kabině velkou krysu. Nelenil a ihned ji k smrti umlátil hokejkou. Tou samou pak v následujícím utkání vstřelil dvě branky a zařídil tak svému týmu důležité vítězství. Tehdejší legendární brankář Panthers John Vanbiesbrouck celou komickou situaci počastoval vtipným pojmenováním „rattrickem“.

VIDEO: Podívejte se, jak fanoušci na Floridě zaházeli led

Příběh se tak ujal u domácích fanoušků, že se krysa stala symbolem větším než panter v klubovém znaku. Florida, s Martinem Strakou a Radkem Dvořákem ve svém středu, navíc ten rok zažila neúspěšnější sezonu v historii, když překvapila celou východní konferenci a dostala se až do finále Stanley Cupu. Tam anestačila na suverénní Colorado, přesto krysí tradice nabývala na síle.

Jelikož pak floridští fandové začali házet krysy na led už po každém gólu, tak liga začala podobné prohřešky fanoušků trestat. Populární hlodavec se na Floridu přesto vrátil v sezoně 2012, kdy jej čas od času někdo do arény propašoval.

Před nočním utkáním s Devils vedení Floridy na tradici zavzpomínalo a v rámci 20letého jubilea „floridské zábavy“ před BB&T Center rozdávalo příznivcům přes deset tisíc gumových potvor. 

„Snažíme se pouze prodat fanouškům naší hru. Neměli by nás za to posílat do oslabení,“ nesouhlasil Jágr s trestem za zdržování.

„Jestli nás budou posílat do oslabení vždy, když někdo hodí krysu na led, tak soupeř může najmout lidi, kteří je tam budou házet úmyslně. Pak by měli mít přesilovku celé utkání? To mi nedává absolutně smysl,“ zlobil se Jágr po vítězném utkání, jež posunulo Floridu do čela atlantické divize.

Historické bodování NHL

1. Wayne Gretzky - 2857 bodů (894+1963)

2. Mark Messier - 1887 bodů (694+1193)

3. Jaromír Jágr - 1863 bodů (747+1116)

4. Gordie Howe - 1850 bodů (801+1049)

5. Ron Francis - 1798 bodů (549+1249)

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud