2. dubna 2016 • 21:40

Voráček táhl Flyers za vítězstvím, útočník Michálek v sezoně dohrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Jakub Voráček odehrál nejvydařenější utkání po svém návratu po zranění. Dvěma gólovými přihrávakami v přesilovkách pomohl své Philadelphii k důležitému vítězství nad Ottawou 3:2. Přiblížil tak Flyers blíž k vytouženému play off.  



Pro Voráčkovu partu šlo už o třetí vítězství v řadě, díky čemuž se zlepšila na průběžných 91 bodů. Z poslední postupové pozice Východní konference se přiblížila držitelům druhé divoké karty Islanders na pouhé dva body.

VIDEO: Podívejte se na Voráčkovu ukázkovou přihrávku na první gól Flyers  

New Yorku Islanders po návratu do sestavy nepomohl ani český obránce Marek Židlický odvrátit domácí výprask 0:5 s rozjetým Pittsburghem.

Smutná zpráva pro české fanoušky přišla z Toronta. Pro českého útočníka místních Leafs  Milana Michálka  skončila předčasně sezona. Jednatřicetiletý hokejista si ve čtvrtečním utkání NHL s Buffalem poranil koleno. Vedení Maple Leafs místo něj povolalo z nižší soutěže AHL Kanaďana Frédérika Gauthiera.

Michálek přišel do Toronta letos začátkem února z Ottawy výměnou za Diona Phaneufa. Kvůli zranění za Leafs, kteří už přišli o šance na play off, nastoupil až v březnu a ve třinácti zápasech dal jednu branku a přidal pět asistencí. Celkem v sezoně odehrál 45 utkání s bilancí sedmi gólů a devíti přihrávek.

VIDEO: Podívejte se na 600. gólovou náhravku hvězdného Crosbyho

Philadelphia - Ottawa 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky: 22. a 48. Simmonds (na obě Voráček ), 32. Couturier - 38. Zibanejad, 53. Hoffman. Střely na branku: 36:35. Diváci: 19.578. Hvězdy zápasu: 1. Simmonds, 2. Schenn (oba Philadelpiha), 3. Hoffman (Ottawa).

New York Islanders - Pittsburgh 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky: 13. Sundqvist, 29. Hornqvist, 36. Cullen, 41. Kessel, 46. Kühnhackl. Střely na branku: 24:33. Diváci: 15.795. Hvězdy zápasu: 1. Murray, 2. Cullen, 3. Kühnhackl (všichni Pittsrburgh).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud