4. dubna 2016 • 14:00

Roy zpražil svou hvězdu. To si dělá legraci? zlobil se po gólové oslavě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet branek v jedné sezoně NHL, to už je vizitka kvality. Značka střelce. Matt Duchene z Colorada své střelecké konto takto krásně v neděli zakulatil a v kariéře pětadvacetiletého Kanaďana to bylo v lize poprvé. Osobní jubileum také na ledě patřičně oslavil, jenže podle jeho kouče Patricka Roy to bylo za stavu 1:4 hodně nevhodné. A svého svěřence natřel hned na tiskové konferenci.



Colorado před přestupovou uzávěrkou v závěru února posilovalo. Získalo z Arizony Mikkela Boedkera, jedno z největších jmen, které bylo k dispozici. Přesto šest dní před skončením základní části drží poslední nepostupovou pozici a i když je jeho šance závislá i na výkonech ostatních, je třeba, aby Avalanche brali každý bod, který bude k dispozici.

V sobotu to ale nebylo lehké, přijel tým St.Louis, tedy elita Západní konference. První polovina zápasu rychle ukázala cestu, Blues vedli 4:0 a bylo vlastně hotovo. Pro Colorado velmi špatná zpráva, v případě, že Minnesota by svou bitvu vyhrála (s Winnipegem prohrála 1:5), nebyla by žádná situace, která by Avalanche posunula do play off. I teď jsou možnosti jen teoretické. Proto se Patrick Roy po gólu Ducheneho tak rozzlobil.

VIDEO: Duchene a jeho gólová oslava

"To jsem fakt nedokázal skousnout. Prohrávali jsme 0:4 a k tomu taková oslava? To si děláš legraci? Co to má znamenat? Nechceme, aby se naši hráči předváděli v takovém světle," řekl kouč pro Denver Post.

Kanadský mistr světa z České republiky z roku 2015 už v šatně tušil, že svou gólovou oslavu přehnal. A rozohnit Patricka Roy rozhodně není nic příjemného. "Play off je to jediné, co nás všechny zajímá. I mě," vykládal pětadvacetiletý útočník v šatně. "Brankový milník byl samozřejmě pěkný, ale nemyslím na něj. Mrzí mě prohra," zachraňoval forvard.

Jenže Avalanche prohráli rovnou pět z posledních šesti utkání, takže majitel zlaté medaile ze ZOH v Soči může spíš myslet na další reprezentační "angažmá"...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 4. • 02:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
1:5
ONLINE
4. dubna
02:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 55:46. Duchene

Hosté: 05:30. Backes, 08:56. Paajarvi, 16:06. Parayko, 23:26. Pietrangelo, 57:05. Brouwer

Sestavy

Domácí: Varlamov (21. – 60.minuta Pickard) – Zadorov, Beauchemin, Bigras, Johnson, Barrie, Holden – Grigorenko, Duchene, Boedker, Landeskog (C), Soderberg, Matthias, Iginla (A), Mitchell, Comeau, McLeod (A), Rantanen, Martinsen. Trenér: Roy.

Hosté: Allen (21. – 60.minuta Nilsson) – Pietrangelo (A), Edmundson, Parayko, Shattenkirk, Bortuzzo, Lindbohm – Tarasenko, Lehtera, Steen (A), Brouwer, Stastny, Pääjärvi, Backes (C), Berglund, Schwartz, Reaves, Brodziak, Upshall. Trenér: Hitchcock.

Rozhodčí

Kyle Rehman, Kevin Pollock – Ryan Galloway, Lonnie Cameron

Stadion

Pepsi Center, Denver

Návštěva

15 485 diváků

Dmitrij Jaškin přihlíží zákroku brankáře Calvina Pickarda z Colorada
Dmitrij Jaškin přihlíží zákroku brankáře Calvina Pickarda z Colorada

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud