6. dubna 2016 • 11:17

Na koho bude koukat Kanada? Sledujte nás, máme Jágra, zní z Floridy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po 46 letech nebude mít Kanada žádné zastoupení v bojích o Stanley Cup, ale hokej samozřejmě v průběhu jara na televizních obrazovkách v Severní Americe poběží. Jenže komu teď fandit? Pittsburgh a jeho milovaný kapitán Sidney Crosby, to je jedna celkem logická možnost. Ale Jonathan Huberdeau z Floridy nabízí jinou variantu. "Fanděte nám. Jsme mladí, jsme šikovní a máme Jágra," říká hvězda Panthers.



Prohlédnout si v Kanadě Stanley Cup, to už se nepodařilo celé jedné generaci. Vítězství slavil naposledy Montreal v roce 1993 a finále bylo k vidění ve Vancouveru před pěti lety. Letos to nebude už ani první kolo, jenže co v celé Kanadě během dubna a května poběží v televizi? Nedívat se na jaře na hokej, to je jako bydlet v Karibiku a nesnášet moře.

A tak žurnalista James Mirtle z Globe and Mail předvádí možného černého koně kanadských fanoušků. Je jím Florida, která postoupila do play off teprve popáté během dvaadvacetileté existence a má v sobě fanouškovsky velmi lákavý hráčský mix. A samozřejmě možný příběh letitého otloukánka, který by to mohl dotáhnout daleko. A to v zámoří zbožňují.

"Kdyby nám Kanada fandila, to by bylo úžasné," řekl kouč Gerard Gallant. "Hodně Kanaďanů hokej bude sledovat, to je jasné a my zrovna favoriti nejsme. Už takhle si myslím, že píšeme hezký příběh," dodal trenér Floridy.

A řeč není jen o lákadlu jménem Jaromír Jágr . Ke skvělým výkonům se rozstřílel teprve dvacetiletý Fin Aleksander Barkov, budoucí hvězda ligy. Na kouzla s holí láká jen o dva roky starší Jonathan Huberdeau. V bráně válí Roberto Luongo, rekordman mezi aktivními gólmany a obranu pomalu ovládá nováček uplynulé sezony Aaron Ekblad. Poslední tři jsou Kanaďané, reprezentanti, známé tváře. K tomu trenér z Kanady, generální manažer z Kanady... Samé plusy pro Panthers.

Další velkou výhodou je teplo a slunce. Proč? Za ním jezdí Kanaďané na Floridu a mnozí z nich si adoptovali Panthers jako svůj druhý oblíbený tým. Přesto hlavními favority televizní stanice Sportsnet, která má práva na vyřazovací část NHL teprve druhým rokem, je parta kolem Sidney Crosbyho a další mužstva, co mají formu. Tedy Chicago, Washington či Los Angeles.

"Samozřejmě máme určitý plán," řekl Greg Sansone, muž, který rozhoduje o tom, jaké zápasy se jakým způsobem budou pokrývat. Zároveň potvrdil, že i Floridu poctivě sleduje.

A trenér Gerard Gallant mu poslal jasný vzkaz: "My jsme tým na vzestupu."

Jaromír Jágr posílá k ledu nováčka Daniela Carra
Jaromír Jágr posílá k ledu nováčka Daniela Carra

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud