8. dubna 2016 • 09:45

Jágr po prohře hřímal: Jsme profesionálové, takhle hrát nemůžeme

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Play off jisté, vítězství v Atlantické divizi v kapse. Pohoda, nožky nahoru? S uspokojením u perfekcionisty Jaromíra Jágra nepočítejte, noční prohra s Ottawou (1:3) v předposledním zápase základní části ho zklamala. Slabým fáčem na zjitřenou duši mohl být alespoň vstřelený gól, pro českého veterán 27. v letošní sezoně. Nebyl.



"Mezi druhou a třetí třetinou jsme měli pohovor, v lajně i s trenérem v kabině, chtěli jsme se ubezpečit, že jí odehrajeme mnohem lépe," hlásil pro klubovou televizi po utkání 44letý český útočník.

Povedlo se, ve 45. minutě Jágr dometl do branky přihrávku Alexandra Barkova od zadního mantinelu a snížil v Canadian Tire Center na 1:2. Panthers zavětřili šanci, rozpoutali "sajgon", z 19 střel na branku v posledních dvaceti minutách (celkem na střely 34:23 pro Panthers) ale už žádný gól nepřidali. Pět minut před koncem dofinalizoval podobu výsledku hezkou individuální akcí Cody Ceci.

VIDEO: Podívejte se na branku Jaromíra Jágra proti Ottawě

"Z naší hry nemám dobrý pocit, do konce základní části nám chybí ještě jeden zápas s Carolinou, musíme ho odehrát mnohem lépe, než ten dnešní. Dva zápasy tohoto typu před startem play off by nebyly od nás moc chytré," nebral si servítky Jágr, který svůj letošní gólový účet vylepšil na 27 tref. Více gólů z českých hokejistů letos nikdo nedal.

Panthers, poprvé v historii klubu slavící vítězství v Atlantické divizi, vyzvou Hurricanes v noci ze soboty na neděli. "Bude to domácí zápas, takže už kvůli lidem a fanouškům doufám, že budeme hrát lépe," řekl novinářům Jágr, s 65 body nejproduktivnější hráč Floridy.

"Přiznávám, nečekal jsem dnes žádné zázraky, kluci hráli dobře, ale ne výborně. Proti Carolině budeme úplně jiný tým, vítězství v divizi si vážíme, je to odměna za skvělý ročník naší organizace," řekl pro NHL.com kouč Panthers Gerrard Gallant.

Jágr podobně shovívavý jako jeho šéf nebyl. "Musíme být motivovaní na každý zápas, jedno, jestli už máme něco jistého. Jsme profesionálové, to je klíč. V této lize je obrovský rozdíl, když hrajete na 90 procent nebo na 100," pokračoval třetí nejproduktivnější hráč historie NHL.

Zároveň ale vyjádřil spokojenost s tím, že na venkovním tripu jeho tým vyhrál dvě ze tří utkání. "Dosáhli jsme, na co jsme chtěli. Vyhráli jsme divizi a to je velmi dobré. Zajistili jsme si tak výhodu domácího prostředí i pro případné druhé kolo," uzavřel nejstarší hráč NHL.

Historické bodování NHL

1. Wayne Gretzky - 2857 bodů (894+1963)

2. Mark Messier - 1887 bodů (694+1193)

3. Jaromír Jágr - 1867 bodů (749+1118)

4. Gordie Howe - 1850 bodů (801+1049)

5. Ron Francis - 1798 bodů (549+1249)

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy v Ottawě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud