8. dubna 2016 • 10:40

Obral Eliáše a zazářil. Ujetá sezona, řekl omilostněný floutek z Tampy

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal druhou šanci a zajistil, že Tampa vstoupí do play off na vlastním ledě. Jonathan Drouin nastoupil v NHL po víc než třech měsících a ve čtvrtečním zápase s New Jersey (4:2) vstřelil vítězný gól. Díky tomu zahájí tým Lightning čtvrtfinálovou sérii doma.

 



Suspendovali ho, protože odmítl jít na farmu. Vypadalo to, že 21letý útočník v Tampě nadobro skončil. V době kolem únorové uzávěrky přestupů byl třetí hráč draftu 2013 žhavým zbožím, mluvilo se nejmíň o pěti týmech, kam by mohl zamířit. Generální manažer Steve Yzerman se však nakonec rozhodl si Drouina ponechat. A udělal dobře. Kvůli krevní sraženině a nutné operaci totiž na měsíc vypadl Steven Stamkos, zranil se taky Ryan Callahan. Mladík z Quebeku se teď náramně hodí.

„Byla to ujetá sezona,“ líčil Drouin po zápase s Devils, svém prvním v NHL od konce minulého roku. „Cítím se skvěle, že můžu zase hrát a dělat to, co jsem si přál. Je to o něčem jiném, než jen vysedávat doma nebo jen chodit trénovat,“ dodal.

Drouina taky pronásledovala zranění a pokud byl v pořádku, nedostával šanci, jakou by si sám představoval. Požádal o výměnu, Lightning ho však poslali na farmu do Syracuse. Tam se ovšem nedostavil, raději se sebral a odjel domů. Sága o rozkolu klubu se vzpurným útočníkem plnily stránky novin a webů. Klub nehodlal ustoupit, hráč a jeho agent argumentovali tím, že se chce vyhnout zranění, které by mohlo zabránit jeho trejdu do jiného mužstva NHL.

„Jestli chce hrát hokej, musí napřed do Syracuse,“ zopakoval Yzerman, jakmile uplynula uzávěrka přestupů. Drouin najednou přestal trucovat a začátkem března se vrátil na farmu, kde v 17 zápasech nasázel jedenáct gólů. Těsně před play off ho vzali na milost v Tampě.

„Chyběl mi hokej, chyběli mi spoluhráči,“ nechal se slyšet Drouin. Z nové příležitosti vytěžil, co se dalo. A Tampě se jeho návrat taky náramně vyplatil. Ve třetí třetině utkání s Devils obral ve středním pásmu o puk Patrika Eliáše, vyměnil si ho s Vladislavem Namestnikovem a střelou mezi betony zvýšil na 3:1 pro Lightning.

VIDEO: Podívejte se na gól Jonathana Drouina

„Mám z něj radost. Vzali jsme ho zpátky, protože se rozehrál v záložním celku, a on nám pomohl k vítězství. V útoku dovede být velmi nebezpečný. Jakmile se rozjede a dostane prostor, dokáže velké věci a tentokrát to taky předvedl,“ rozplýval se nadšený kouč Jon Cooper.

Tampa Bay si po výhře 4:2 zajistila v prvním kole play off výhodu domácího prostředí. Loňští finalisté Stanley Cupu zakončí základní část sobotním zápasem v Montrealu. Ve čtvrtfinále se střetnou buď s Detroitem, nebo s Bostonem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud