10. dubna 2016 • 09:39

Eliáš válel se Zachou: Musí mě přivést zpět, aspoň kvůli němu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro jednoho začátek, pro druhého konec? To první platilo určitě, to druhé je po včerejšku nejisté. Pavel Zacha naskočil do své premiéry v NHL, a ta byla díky dvěma nahrávkám a čtyř kladným bodům velmi povedená. Na druhé straně se teoreticky mohl loučit za pár dní čtyřicetiletý Patrik Eliáš jenže třemi body jasně ukázal, že chuť ani energii ještě neztratil. Díky bodům mladíka a veterána porazilo New Jersey hokejisty Toronta 5:1.



Tvrdě se připravoval na sezonu, chtěl si ji pořádně užít. Věděl, že by klidně mohlo jít o jeho poslední. Jenže Patrik Eliáš kvůli zraněním odehrál jen 16 utkání, tři poslední navíc během posledního týdne ročníku. Jenže chuť do hokeje během nich dostal obrovskou, hlavně díky tříbodovému představení proti Torontu, ve kterém si zahrál i s mladíkem Pavlem Zachou. A byl moc spokojený.

"Musí mě přivést zpátky, aspoň kvůli němu," vykládal po utkání spokojený útočník pro NJ.com a liboval si, že hra s urostlým Zachou mu připomínala roky, které u Devils strávil vedle parťáka a kamaráda Petra Sýkory.

VIDEO: Eliáš skóroval podruhé v sezoně

Eliášovi po sezoně končí smlouva a neví se, jak velká šance je na návrat. Sám hráč neměl ještě před pár dny tušení, kam povedou jeho další kroky. Jenže návrat na led leccos napověděl. "Před ním jsem byl tak na 50% rozhodnutý, že bych se už nemusel vrátit. Jenže na ledě jsem se cítil lépe, než jsem čekal a ani jsem neměl žádné potíže," řekl nadšeně pro NHL.com.

Miláček domácích tribun, který dvakrát s týmem zdvihl nad hlavu Stanley Cup, byl po utkání oceněn jako první hvězda utkání a rozhodně nešlo jen o nostalgický moment. Svým výkonem si ovace pubilka zasloužil.

"Vážně jsem si to moc užil, protože je šance, že už se sem možná nevrátím. Byl to krásný večer s úžasným závěrem," vykládal po zápase novinářům.

To všechno pěkně zblízka sledoval teprve devatenáctiletý Pavel Zacha. Toho klub povolal na poslední zápas sezony, aby k NHL lehce přičichl. Počítá se, že v příštím ročníku by mohl být stabilním článkem mužstva. A bývalý útočník Liberce nezahálel a rovnou si připsal dvě asistence!

VIDEO: Zacha a jeho první bod v NHL

Nejdříve na vyrovnávací gól Devante Smith-Pellyho, před kterým vyhrál buly. Pak společně s Eliášem připravil třicátý gól sezony pro Kylea Palmieriho, který v 58. minutě zvyšoval do prázdné brány na 4:1.

Zacha se na ledě cítil velmi dobře a produktivita jeho útoku ho velmi těšila. "U první branky jsem se jen snažil hrát dopředu a Smith-Pelly hned skóroval. Jsem šťastný, měli jsme plno šancí a tušil jsem, že góly přijdou," popisoval bývalý útočník Liberce po své premiéře.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
5:1
ONLINE
10. dubna
01:00
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 09:10. Smith-Pelly, 20:59. Henrique, 30:42. Henrique, 57:04. Palmieri, 59:44. Eliáš

Hosté: 02:53. Parenteau

Sestavy

Domácí: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Schlemko, Santini, Moore, Severson – Eliáš "A", Zacha, Smith-Pelly – Kalinin, Zajac "A", Palmieri – Wood, Henrique, Kennedy – Josefson, Gionta, Ruutu. Trenér: John Hynes.

Hosté: Sparks (Bernier) – Rielly, Marinčin, Gardiner, Corrado, Campbell, Brennan – Laich, Bozak "A", Parenteau – Greening, Nylander, Lindberg – Komarov "A", Gauthier, Grabner "A" – Carrick, Froese, Boyes. Trenér: Mike Babcock.

Rozhodčí

L'Ecuyer, Hebert – Gibbons, Cherrey

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 514 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud