14. dubna 2016 • 19:26

TOP 10 neznámých tváří NHL, které mohou rozhodnout: Nechybí Gudas!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Obránce Radko Gudas se v NHL už stačil zapsat tvrdou hrouObránce Radko Gudas se v NHL už stačil zapsat tvrdou hrouFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Postavit tým kolem hvězdného hráče, to je naprostá nutnost. Jenže hokej je týmová hra a hlavně vypjaté zápasy často dělají hrdiny z méně známých borců. Nejinak tomu určitě bude i během letošních bitev o Stanley Cup a server The Hockey News rovnou nabídl desítku jmen, která by mohla překvapit. A nechybí ani jeden český tip.

  • Andre Burakovsky (Washington)

    Andre BurakovskyFoto Reuters / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

    U Capitals v sestavě sídlí jedno velké jméno vedle druhého, jenže co když padne deka? Mladé, neotrkané a drzé mládí může nastoupit. Jedenadvacetiletý švédský útočník by ve slabším týmu dávno hrál v prvních dvou útocích, ve Washingtonu získává poslední dva roky zkušenosti a ukazuje, že se nebojí. V loňském play off dokonce vstřelil jeden vítězný gól.

  • Matt Cullen (Pittsburgh)

    Matt CullenFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    V listopadu čtyřicetiletý útočník hrál NHL už v sezoně 1997/98 a jednoho překvapí, jak se v tak pokročilém věku může držet v jednom z nejlepších týmů ligy. Vítěz Stanley Cupu s Carolinou to ale zvládá výtečně, navíc měl vydařený závěr ročníku, v pěti utkáních sesbíral šest bodů. Cullen skvěle bodově zastoupil zraněného Jevgenije Malkina a v počtu zkušeností se mu může málokdo rovnat.

  • Scott Darling (Chicago)

    Scott DarlingFoto ČTK/AP

    Dvojka Chicaga před rokem zachránila sezonu. Když se Corey Crawford nemohl v prvním kole rozkoukat a zdálo se, že pozdější šampion by mohl z vyřazovací části pěkně rychle vyhučet, zasáhl Darling a vychytal pro Blackhawks tři klíčové výhry. Připraven je i nyní.

  • Jonathan Drouin (Tampa Bay)

    Jonathan DrouinFoto Reuters

    Ještě před pár dny to byl vyděděnec. Nevychovaný mladý drzoun, který sice překypuje talentem, ale nechce přijmout jemu danou roli. I proto trojka draftu 2013 musela letos na farmu. Jenže po mnoha zraněních najednou může být klíčovým mužem Lightning. V prvním týmu odehrál poslední dva zápasy základní části a vstřelil v nich gól. Navíc byl u finálového tažení z loňského roku, takže vyjukaný není. Sledujte ho.

  • Radko Gudas (Philadelphia)

    Radko GudasFoto Barbora Reichová (Sport)

    Důležití hráči nemusí být pokaždé vidět na listině střelců a Gudas toho je důkazem. Ne, že by neměl střelu, která trhá sítě. Český bek je tím typem, který dokáže změnit rytmus zápasu brutální srážkou. Soupeře umí otrávit a vyděsit a počítejte s tím, že v sérii to předvede. Washington je jasným favoritem, faktor strachu by ale mohl nadělat v soupeřově šatně pořádnou neplechu.

  • Vincent Lecavalier (Los Angeles)

    Vincent LecavalierFoto Reuters / Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

    Kdysi výtečný snajpr a lídr Tampy se poslední roky utápěl ve Philadelphii, kde tvrdili, že na NHL už prostě nemá. Přišlo vysvobození v podobě hozeného lasa z Los Angeles a vida, ona byla asi chyba někde jinde! Lecavalier se probral a jeho nasbírané zkušenosti by mohly Kings výrazně pomoci a on by se klidně mohl s kariérou loučit zdvihnutím Stanley Cupu.

  • Johnny Oduya (Dallas)

    Johnny OduyaFoto Reuters / Jerome Miron-USA TODAY Sports

    Švédský zadák získal s Chicagem dva Stanley Cupy a mladé obraně Dallasu bude udávat tón. Ví, jak se hraje pod tlakem v několikanásobném prodloužení, ví jak uklidnit hru i spoluhráče. Pro Dallas bude klíčovým mužem, ještě důležitějším než v základní části.

  • Colton Parayko (St.Louis)

    Colton ParaykoFoto Reuters / Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

    Blues se roky mohou pyšnit skvělými ofenzivními beky (Shattenkirk, Pietrangelo, Bouwmeester) a vždy měli i obránce pevné jako skála, kteří dokázali zavřít zadní vrátka. Jenže nic mezitím. Záchranou se stal dvoumetrový nováček Colton Parayko, který všechny překvapil produktivitou a připraveností na NHL. A také výbornou defenzivou. Dvaadvacetiletý Kanaďan má pořádně tvrdou střelu a v základní části vstřelil tři vítězné góly.

  • James Reimer (San Jose)

    James ReimerFoto ČTK/AP

    Dost možná se vůbec nedostane do akce, ale pokud ano, čekejte od něj jen to nejlepší. Reimer by měl v San Jose plnit roli dvojky za Martinem Jonesem, ale bývalý brankář Los Angeles to v sérii proti svým nedávným spoluhráčům možná bude mít dost těžké. Pak by přišel ke slovu náhradník. A ten umí.

  • Jakob Silfverberg (Anaheim)

    Jakob SilfverbergFoto ČTK/AP

    Nenápadný trumf skrytý mezi velkými jmény. Mizerný vstup do sezony znamenal první gólový úspěch až ve dvacátém zápase ročníku, nakonec ale pětadvacetiletý Švéd vstřelil právě dvacet gólů a formu načasoval k vyřazovacím bojům. V uplynulém play off zaznamenal 18 bodů v 16ti zápasech a jasně předvedl, že v kritických chvílích umí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud