Matěj Hejda
15. dubna 2016 • 10:30

Hertl se rozjel! Dal tři góly, ale radost měl jen z jedné trefy

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvních utkání play off byl z českých hokejistů nejvíc vidět. Bojoval, srážel se a hlavně dával góly! Český útočník San Jose Tomáš Hertl na začátku vyřazovacích bojů celkem třikrát překonal brankáře, jen v jednom případě však mohl branku oslavit svým typickým úsměvem. Na ten přišla chvíle i po závěrečném hvizdu, jeho Sharks zvládli závěr utkání a slavili tak proti velkému rivalovi výhru 4:3 a dobrý vstup do vypjaté série.



Přitom velký zápas pro dvaadvacetiletého útočníka nezačal vůbec dobře. První Hertlova trefa totiž mířila za záda vlastního brankáře Martina Jonese. Obránce Kings Jake Muzzin už ve třetí minutě objel vyjetého gólmana Sharks a zpoza branky chytře o brusle bránícího Hertla poslal puk do brány. „Hertl se snažil bránit Kopitara, ale jak to většinou bývá, když děláš dvě věci najednou, nedopadne to dobře,“ ohodnotil komentátor zápasu úvodní branku z hole kanadského obránce.

VIDEO: Podívejte se na Hertlův vlastní gól 

Ani druhý gól v utkání nepřinesl českému útočníkovi příliš radosti. Tentokrát se sice trefil do správné branky. Rozhodčí Kevin Pollock za stavu 2:2 však regulérní gól Hertlovi nepochopitelně neuznal. Místo toho k nespokojenosti celé třídačky Sharks vyloučil obránce Muzzina na dvě minuty za hákování. O pár sekund později si však sudí už své chyby byl vědom. „Hned bylo vidět, jak se rozhodčí omlouvá trenérům San Jose, že to celé vyhodnotil špatně. Ten gól měl jasně platit,“ komentoval celou situaci bývalý hráč Mike Johnson, jenž v současnosti pracuje pro televizní stanici TSN.

VIDEO: Chybně neuznaný gól českého útočníka 

O sedm minut později už mohla Hertlova gólová oslava vypuknout naplno. Pouhých třicet vteřin po ukázkové brance domácího útočníka Trevora Lewise se český talent procpal k dorážce a pohotově vyrovnal stav utkání na 3:3. Tentokrát rozhodčí nad Hertlovou trefou neshledal nic proti pravidlům.

Důležitost rychlého kontru po utkání hodnotil i kanadský obránce Brent Burns. „Vždycky to sebere soupeři vítr z plachet, když to takhle rychle srovnáte. Šlo o důležitý obrat utkání,“ pochvaloval si mistr světa z Prahy.

VIDEO: Podívejte se na gól českého útočníka na 3:3 

V závěrečné třetině dokázali hosté strhnout vítězství na svoji stranu, když se druhou brankou v utkání prosadil kapitán Sharks Joe Pavelski a uzavřel skóre utkání na 4:3.

Usměvavého českého útočníka lze také označit jako štístko kalifornského celku. Hertl totiž vstřelil svoji třetí branku v kariéře v play off a ve všech těchto případech hráči Sharks odcházeli z ledu jako vítězové. Další utkání vypjaté série je na programu v noci ze soboty na neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud