15. dubna 2016 • 17:13

Všímejte si Faksy! Dal chytrý gól v play off, chválí své parťáky

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním období není příliš českých hokejistů, o kterých by bylo víc slyšet než o Radku Faksovi. V podobně pozitivním trendu pokračuje útočník Dallasu i v play off. Hned v úvodním utkání proti Minnesotě si po přihrávce Aleše Hemského připsal svoji premiérovou branku ve vyřazovacích bojích a pomohl tak týmu z Texanu k hladkému vítězství 4:0. „Skvěle si najel a ještě lépe vystřelil,“ chválil trenér Lindy Ruff gól mladého svěřence.



České souhře předcházela skvělá reakce parťáka z útočené řady Antoine Roussela, který pohotovým skokem na střídačku celou situaci zachránil.

Podívejme se na celou situaci blíže. Útočník Minnesoty Jarret Stoll vyvážel puk, ten mu však šikovně sebral Hemský . V postupu k brance mu ale bránil v ofsajdu postavený Roussel. Francouzský útočník na celou situaci rychle zareagoval a mrštným skokem na otevřenou střídačku umožnil svým spoluhráčům rozvoj slibné akce, na jejímž konci byla milimetrově přesná střela Faksy.

VIDEO: Podívejte se na krásný gól Radka Faksy

„V tu chvíli to byla jediná možnost, aby zachránil situaci. Pohotová reakce a stejně důležitá jako práce hráčů, kteří se na brance podíleli,“ hodnotil Rousselovu pohotovost trenér Dallasu.

Samotný Faksa si po utkání pochvaloval souhru se svými spoluhráči v třetí útočné řadě jednoho z favoritů na vítězství ve Stanley Cupu. „Od obou se toho pořád hrozně moc učím. Aleš má na ledě výborný přehled, nezmatkuje. U té branky to znovu prokázal, když si krásně počkal, až mu najedu. Antoine skvěle celý protiútok zachránil,“ popsal 13. hráč draftu 2012 spolupráci se dvěma kolegy.

22letý nováček tak ve svém premiérovém startu v play-off NHL přidal další trefu k předešlým pěti zásahům ze základní části a opět připomněl, že v Texasu českému hokeji vyrůstá další šikovný útočník.

VIDEO: Podívejte se na velkou šanci Aleše Hemského 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud