Matěj Hejda
16. dubna 2016 • 04:20

Srovnáno! Skvělý výkon Luonga a Jágrova Florida slaví vítězství 3:1

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poučili se z prvního nezdaru! Mladá parta kolem Jaromíra Jágra zvládla druhé utkání série na výbornou. Zvláště díky zlepšené obraně podpořené téměř bezchybným výkonem sedmatřicetiletého brankáře Roberta Luonga zvítězila Florida nad New Yorkem Islanders 3:1 a vyrovnala stav série na 1:1.



Už před startem druhé bitvy komentátor a bývalý skvělý obránce Denis Potvin prorokoval, že diváci v utkání neuvidí zdaleka tolik branek jako v prvním duelu. Nemýlil se.

Na první trefu však paradoxně diváci dlouho čekat nemuseli. Po čtyřech a půl minutách úvodní třetiny si do útočného pásma najel Jonathan Huberdeau posunul puk na Nicka Bjugstada, jehož bekhendovou střelu brankář Thomas Greiss vyrazil pouze na hůl Reillyho Smithe, jenž pohotovou dorážkou přidal už svoji třetí branku v sérii.

Soupeř z New Yorku kontroval několika šancemi v přesilových hrách. Brankář Roberto Luongo, i s trochou štěstí, svůj tým v několika nepříjemných závarech podržel. Pár vteřin před první přestávkou mohli Panthers přidat druhou trefu. Jágr vyjel zpoza branky, našel na moment nehlídaného Huberdeaua, tomu však na poslední chvíli v jasné gólovce šikovně nadzvedl hokejku obránce Islanders Thomas Hickey.

VIDEO: Podívejte se na ukázkový zákrok brankáře Roberta Luonga

V 27. minutě se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Nezastavitelný Smith našel najetého Bjugstada, který střelou pod horní tyčku nedal Greissovi žádnou šanci. O pár minuty později mohl Jágr navýšit vedení, ale ve velké šanci při přečíslení mu vypíchl puk obránce soupeře a český útočník se tak ani nedostal ke střele.

Nejhezčím momentem druhého dějství byl bezpochyby zákrok veterána v brance Floridy. Útočník Islanders Ryan Strome dostal puk mezi kruhy a jeho pohotovou střelu vyrazil hbitý Luongo, který si za dvě třetině připsal 27 úspěšných zákroků.

Luongova show pokračovala i v závěrečném dějství. Sedmatřicetiletý brankář nejprve vychytal šanci Clutterbucka, o pár minut později skvělým zákrokem levým betonem v tutovce zneškodnil kapitána Islanders Johna Tavarese.

Tři a půl minuty před koncem se hosté nakonec dočkali. Tavares pohotově z dorážky sebral brankáři s italskými kořeny šanci na čisté konto a zadělal na drama. Radost domácím fanouškům v posledních vteřinách nakonec udělal obránce Dmitrij Kulikov, který se trefil přes celé hřiště do prázdné branky a uzavřel tak výsledek utkání na konečných 3:1.

První hvězdou utkání byl po zásluze vyhlášen dvojnásobný olympijský vítěz. „Roberto byl dnes absolutně fenomenální a celý zápas brnkal na nervy útočníkům Islanders,“ pochválil Potvin hrdinu utkání, jenž si připsal celkově 41 úspěšných zákroků. 

VIDEO: Podívejte se sestříh druhého utkání série

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 01:40
Florida Panthers
Florida Panthers
3:1
ONLINE
16. dubna
01:40
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 04:32. R. Smith, 26:17. Bjugstad, 59:51. Kulikov

Hosté: 56:27. Tavares

Sestavy

Domácí: Lungo (Montoya) – Campbell, Gudbranson, Kulikov, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, R. Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Wilson, MacKenzie, S. Thornton

Hosté: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Pulock – Nielsen, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nelson, Bailey – Prince, Quine, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck

Rozhodčí

McCauley, Charron – Pancich, Driscoll

Stadion

BB&T Center, Sunrise, Florida

Návštěva

18 373 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud