16. dubna 2016 • 10:41

Řež v Tampě! Palát dostal pecku, Šustr viděl MMA, Dacjuk hledal zuby

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První kolo play off NHL bývá mnohdy tím nejzábavnějším. Nadržení hokejisté plní adrenalinu se prohání po kluzištích a řežou se hlava nehlava. A když ještě přidáte lehkou rivalitu, jakou si od loňského roku nesou například Detroit s Tampou, je o zábavu postaráno. Druhý zápas, který Lightning ovládli 5:2, se nesl ve znamení tvrdých střetů a závěrečné hromadné rvačky. Vidět byli i čeští hokejisté.



Roky patří Detroit k těm týmům, o kterých se ví, že fyzická hra nepatří k jejich nejsilnější stránce. Jenže v play off může být všechno jinak. A když má soupeř herně navrch, proč mu hru lehce neznechutit. Od první části utkání bylo jasné, že Red Wings půjdou tímto směrem. To když nováček Dylan Larkin hitem na hraně pravidel srazil domácí hvězdičku Jonathana Drouina a na jeho rtech se objevila krev.

Ta byla znovu k vidění uprostřed hry a tentokrát byla Pavla Dacjuka. Ruský útočník, jenž před startem vyřazovací části oznámil svůj odchod z NHL, byl nešťastně zasažen vysokou holí obránce Victora Hedmana a přišel o několik zubů. Rozzlobený forvard si obratem chtěl na vysokého Švéda vyšlápnout a nakonec to byl on, kdo skončil na trestné lavici.

VIDEO: Dacjuk přišel o zuby

"Byla to moje chyba, jednal jsem v emocích a nechal se kvůli tomu zbytečně vyloučit," řekl pro oficiální klubové stránky sám Dacjuk, který nakonec rozhodnutí sudích pochválil. Celé scéna měla ještě bizarní dohru, to když Dacjukův kapitán Henrik Zetterberg šel do kouta posbírat zuby šikovného útočníka. Kolik jich bylo? "Neřešte to," řekl ruský útočník novinářům.

Detroit ale přijal výzvu a pokračoval ve stylu hry "oko za oko, zub za zub". Dalším adresátem ostrého zákroku byl český útočník Ondřej Palát , který za bránou soupeře schytal značně kontroverzní ránu od zadáka Dannyho DeKeysera.

VIDEO: Palát dostal pořádnou ránu

Opora Lightning ztratila kotouč a na nevhodném místě se otočila. V tu chvíli se přiřítil americký obránce a Paláta trefil nebezpečně do hlavy. Ten zůstal ležet na ledě a strhla se rvačka. Následky naštěstí nebyly vážné a pětadvacetiletý hokejista se brzy vrátil do hry.

Ale ten největší nářez si oba týmy schovaly až na poslední vteřiny. Rozzlobený Brad Richards se před bránou domácích pustil do českého beka Andreje Šustra a už to jelo. V hlavní roli se ocitl českému fanouškovi dobře známý Justin Abdelkader.

Americký útočník, který před pár lety na mistrovství světa nesmyslně sestřelil Vladimíra Sobotku , hrubě bušil do ležícího Mikea Blundena a přidal i úder, který spíše připomínal MMA.

VIDEO: Závěrečná hromadná rvačka

Blunden byl pořádně naštvaný, na rvačky je zvyklý a zbabělý přístup soupeře, který mu na obličeji připravil devět stehů, se mu skutečně nelíbil. "Myslím, že v příštím zápase může Abdelkader čekat nějakou odvetu," vzkázal útočník Cedric Paquette, který v tu chvíli byl také na ledě.

Sudí nakonec rozdali celkem 119 trestných minut, z konce zápasu ale nikdo nedělal žádnou velkou vědu. "K play off to patří, to se takové věci stávají běžně," řekl zkušený zadák Niklas Kronwall.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 01:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
5:2
ONLINE
16. dubna
01:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 15:17. Kučerov, 26:46. Boyle, 46:32. Johnson, 54:48. Johnson, 57:16. Killorn

Hosté: 23:30. Larkin, 44:27. Richards

Sestavy

Domácí: Bishop – (Vasilevskij) – Carle, Hedman, Šustr, Garrison, Nestěrov, Coburn – Kučerov, Johnson, Killorn – Drouin, Filppula, Palát (A) – Callahan (A), Pacquette, Brown – Boyle (C), Namestnikov, Blunden

Hosté: Howard (Mrázek) – Green, Quincey, Marčenko, Kronwall (A), DeKayser, Ericsson – Zetterberg (C), Dacjuk (A), Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Larkin, Richards, Helm – Andersson, Glendening, Athanasiou

Rozhodčí

St. Laurent, Rooney – Murphy, MacPherson

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud