17. dubna 2016 • 09:36

Večer šokujících branek v NHL. Trapas od opačné brány a šťastný oblouček

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva naprosto netradiční góly orámovaly sobotní program NHL. Pod jeden se podepsal gólman Steve Mason z Philadelphie, který nepochopitelně zkratoval a pustil proti Washingtonu za svá záda puk klouzající z opačné poloviny hřiště. Ten druhý šťastným odraženým obloučkem zpoza brány vstřelil Antoine Roussel z Dallasu. Obě branky pomohly k výhrám.



Že by brankářská jednička Philadelphie odehrála špatný zápas? To se úplně říci nedá. Mason několikrát podržel Flyers skvělými zákroky, jenže proti týmu jako Washington to chce maximální koncentraci během každé vteřiny utkání. A to nevyšlo. Dík svému soupeři vyslal Jason Chimera, jehož kuriózní teč byla nakonec navíc vítězná.

"Vystavil jsem tým velmi nepříjemé situaci. Tenhle gól nám mohl srazit sebevědomí, ale kluci bojovali celý zápas," zpytoval svědomí a zároveň chválil své spoluhráče Steve Mason.

VIDEO: Mason nepochopitelně inkasoval

Philadelphie od začátku utkání byla aktivnějším týmem. Na Masona šlo během celého utkání 19 střel, ale hosté na domácí hvězdu Bradena Holtbyho vyslali stejný počet střeleckých pokusů jen během první části hry!

"Jenže když během dvou utkání vstřelíme jeden gól, těžko něco vyhrajeme," mračil se Jakub Voráček , jediný střelec hostí, který si připsal svůj pátý gól v play off v kariéře, ale musel polknout pořážku 1:4.

Oblouková show v Dallasu

Jinou, ale také bláznivou situaci, viděli fanoušci v Dallasu. Favorizovaní domácí se dostali do vedení když se za bránou Wild puk odrážel tak neskutečným způsobem, že podruhé už by se něco takového určitě nepovedlo.

Obránce Marco Scandella vyhazoval kotouč, ten trefil Aleše Hemského do brusle, odrazil se do brusle jeho spoluhráče Antoina Roussela a zpoza brány spadl na hlavu brankáře Devana Dubnyka, který ho donesl do klece.

Původně rozhodčí branku neuznali, ale po dlouhém prozkoumávání záběrů videa verdikt otočili. "Už jsem viděl několik šílených gólů, ale žádný, u kterého by se dalo reklamovat několik věcí najednou - zda byl puk v brance předtím, než byla posunuta, zda vůbec přešel brankovou čáru anebo jestli nešlo o hru vysokou holí či jestli puk nebyl do branky úmyslně kopnut," kroutil hlavou trenér Dallasu Lindy Ruff.

VIDEO: Rousselův gól museli posvětit sudí

Všechny vyjmenované okolnosti se u videa řešily. "Ptal jsem se, jakou mám ještě možnost a co by ještě mohlo gól zrušit. Ale všemi situacemi se už zabývali, tak jsme to museli přijmout," řekl kouč Minnesoty John Torchetti.

I štěstí tak přálo týmu Stars a ten po výhře 2:1 vede v sérii 2:0 na zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud