20. dubna 2016 • 13:30

Sáhnou Flyers v kritické situaci po Neuvirthovi? Čísla mluví pro něj

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď už opravdu nemají co ztratit. Hokejisté Philadelphie v prvním kole play off NHL prohrávají s favoritem z Washingtonu 0:3 na zápasy a v noci na čtvrtek je čeká boj o naději. To by mohla být šance pro českého brankáře Michala Neuvirtha, který zatím jen ze střídačky přihlížel k dominanci Ovečkina a spol. „Cítím se dobře. Pokud nastoupím, půjdu do utkání sebevědomý,“ nechal se slyšet Neuvirth, jenž za poslední měsíc odchytal jediné utkání.



Nasazení osmadvacetiletého brankáře do zápasu o holé přežití se jeví jako logický krok. Jednička Steve Mason v posledních dvou utkáních nepůsobil vůbec jistě. Jeho brankařské statistiky jsou nejhorší ze všech brankářů v letošním play off. Úspěšnost zásahů 85,2 % je hluboko pod průměrem.

Na psychice mu navíc určitě nepřidal ani kuriózní gól, který pustil v druhém utkání série. Mason nejprve několikrát podržel Flyers skvělými zákroky, jenže proti týmu jako Washington to chce maximální koncentraci během každé vteřiny utkání. A to nevyšlo.

VIDEO: Podívejte se na kuriózní branku Washingtonu

"Vystavil jsem tým velmi nepříjemné situaci. Tenhle gól nám srazil," zpytoval svědomí Steve Mason po druhém utkání.

Přesto kanadský brankář dostal před Neuvirthem přednost i ve třetím duelu. To Flyers však na svém ledě absolutně nezvládli a prohráli jednoznačně 1:6.

Zvláště v oslabení je Philadelphia zatím v sérii žalostná. Osm z dvanácti branek inkasovala v nerovném stavu hráčů na ledě. „Některá vyloučení byla úplně nesmyslná. Je to jeden z našich největších problémů. Pokud tomu nedokážeme předejít, tak ničeho nedokážeme,“ postěžoval si obránce Radko Gudas v rozhovoru pro Sport.

Zatím není jasné, kdo do čtvrtého duelu série nastoupí. Neuvirthovi hraje do karet i fakt, že v sezoně měl lepší statistky než jeho kolega. Navíc v osmnácti z dvaatřiceti případů dokázal Flyers dovést k výhře.

Ukáže trenér Flyers Dave Hakstol v kritické situaci na sparťanského odchovance?

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud