Martin Tomaides
21. dubna 2016 • 04:50

Legenda! Jágr přidal 200. bod, Florida díky výhře 2:1 srovnala sérii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gól ještě nepřišel, ale bod už ano. Jaromír Jágr nahrál na úvodní branku Floridy a i díky němu Panthers vyhráli 4. utkání série proti NY Islanders 2:1 a srovnali stav na 2:2. Pro Jágra se navíc jednalo o jubilejní dvoustý bod ve vyřazovací části NHL a stal se tak teprve pátým hráčem historie, kterému se něco podobného povedlo.



Čtvrtý zápas série probíhal ve stejném tempu, jako ty předchozí. Florida kontrolovala hru, měla šance, ale jejich proměňování bylo problémem. Kdyby Panthers vedli 2:0 už po prvních 20ti minutách, nikdo by se nemohl divit.

V první části hry tedy hosté domácí Islanders přestříleli v poměru 10:5, ale skóre zůstalo poprvé v sérii po první třetině bezbrankové. „Greiss měl několik dobrých zákroků a hodně nás podržel,“ chválil po úvodní části hry svého gólmana domácí útočník Brock Nelson.

Islanders většinu utkání spíš drželi krok, jenže když je třeba, umí soupeře během vteřiny smrtelně uštknout. Tak to předvedli například v polovině utkání, kdy slušně točili první formaci soupeře, jenže z tlaku domácích dokázal vykouzlit parádní přihrávku Jaromír Jágr . Jeho myšlenka našla volného Jonathana Huberdeaua, který v brejku dostal puk za záda brankáře Greisse, ale to pouze díky kontaktu, který se rozcházel s hokejovými pravidly. A co hůře, křídelník první formace Panthers se při střetu s německým gólmanem zranil a na pár minut zmizel v šatně.

VIDEO: Na první gól Panthers přihrál Jágr

Šancí Islanders neměli tolik, ale když přišly, byly nebezpečnější. Jejich tlak ve druhé části hry zbrzdila přesilová hra Floridy, kterou po tvrdé práci Jaromíra Jágra za bránou využil Teddy Purcell a Panthers šli do vedení. Jubilejní dvoustý bod v play off pro českého hokejistu tedy byl na světě! Jágr se stal pátým hráčem historie, kterému se něco podobného povedlo.

Historické bodování play off:
1. Wayne Gretzky - 382 bodů (122+260)
2. Mark Messier - 295 (109+186)
3. Jari Kurri - 233 (106+127)
4. Glenn Anderson - 214 (93+121)
5. Jaromír Jágr - 200 (78+122)

Jenže Islanders mají Johna Tavarese a ten v poslední minutě třetiny ve dvojnásobné přesile srovnal skóre. „Musí to být frustrující pro Floridu. V celé třetině byli lepší, měli víc šancí, ale skóre je pouze srovnané,“ poznamenal po skončení druhé části hry komentátor utkání.

V průběhu posledních dvaceti minut se z hokeje stávala čím dál více urputná bitva. Kudrlinky mizely, tvrdé souboje a zblokované střely přibývaly a bylo vidět, že kdo vstřelí další gól, ten vyhraje. Proto se o slovo v 50. minutě přihlásil sváteční střelec Alex Petrovic, který svým prvním gólem v kariéře v play off získal výhodu pro Floridu. A nakonec i celkové vítězství.

Islanders tedy na dva vítězné zápasy v play off v řadě dál musí čekat. Nepříjemná série pro ně trvá už čtrnáct let...

VIDEO: Podívejte se na sestřih čtvrtého utkání série

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 02:00
New York Islanders
New York Islanders
1:2
ONLINE
21. dubna
02:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 39:44. Tavares

Hosté: 35:18. Purcell, 49:25. Petrovic

Sestavy

Domácí: Greiss (Berube) – Boychuk, Leddy, Hamonic, de Haan, Pulock, Hickey – Okposo (A), Tavares (C), Nielsen – Bailey, Nelson, Kuljomin – Strome, Quine, Prince – Clutterbuck, Cizikas, Martin.

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell (A), Gudbranson, Kulikov, Petrovic, Matheson, Kindl – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen (A) – Purcell, MacKenzie, Hudler – Shaw, Wilson.

Rozhodčí

L´Ecuyer, Watson – MacPherson, Murphy

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

15 795 diváků

Jaromíra Jágra pečlivě hlídal Casey Cizikas
Jaromíra Jágra pečlivě hlídal Casey Cizikas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud