21. dubna 2016 • 06:54

Neuvirth zazářil a Flyers vyhráli 2:1, Hemský gólem pomohl Dallasu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Michal Neuvirth nastoupil poprvé v letošním play off a hned pomohl Philadelphii k vítězství 2:1. Rodák z Ústí nad Labem v utkání zaznamenal 31 zásahů. Výrazně se tak podílel na odvrácení konce sezony a byl hlavním strůjcem snížení stavu série na 1:3. Do vedení 3:1 v sérii se dostal Dallas, který vyhrál v Minnesotě 3:2. Na vítězství Stars se gólem v přesilové hře podílel útočník Aleš Hemský.



Philadelphia vedla ve 24. minutě díky brankám Shayna Gostisbehera a Andrewa MacDonalda, skvělými zákroky držel Flyers český brankář Michal Neuvirth, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

O čisté konto ho v úvodu závěrečné třetiny připravil T.J. Oshie, ale více už Neuvirth lídrovi základní části nedovolil. Radost z výhry kalí Flyers zranění Scotta Laughtona, který po nárazu na mantinel opustil hrací plochu na nosítkách.

Neuvirth kvůli zranění odchytal za posledních pět týdnů jediný zápas a v play off od začátku utkání nechytal od roku 2011. "V úvodu jsem se cítil trochu nesvůj. Ale kluci hráli přede mnou skvěle a já našel svůj rytmus. Od druhé třetiny už to bylo v pořádku," uvedl český gólman, podle něhož bylo důležité, že spoluhráči byli disciplinovaní. V přesilovkách jim dal Washington osm branek ze 17 možností ve třech zápasech.

VIDEO: Podívejte se na jeden z nejlepších zákroků českého brankáře

Tentokrát byli ale hráči Philadelphie na trestné lavici jenom dvakrát. "A to byl jeden z důvodů, že jsme dnes vyhráli. To byl náš cíl, nenechat se hloupě vylučovat. Předvedli jsme po celých šedesát minut skvělý týmový výkon. Mám z něho velkou radost," podotkl Neuvirth.

Naopak hostující trenér Barry Trotz litoval, že jeho svěřenci zapnuli až ve třetí třetině, v níž po vstřelení kontaktního gólu Neuvirth skvěle vychytal Andreho Burakovského a Toma Wilsona. "V prvních dvou třetinách jsme to jejich gólmanovi hodně usnadnili. Až ve třetí jsme zabrali a hráli jsme tak, jak bychom měli po celých šedesát minut. Takhle musíme hrát příště od začátku," podotkl.

Krůček od postupu do druhého kola je Dallas, který zvítězil 3:2 na ledě Minnesoty a vede 3:1 na zápasy. Domácí si v utkání dvakrát vypracovali jednobrankový náskok, o který vždy přišli v oslabení. V prvním případě po trefě Aleše Hemského z pravého kruhu. Stars se dostali poprvé do vedení ve 39. minutě brankou Jasona Spezzy a výsledek udrželi až do závěrečného hvizdu.

San Jose je v sérii s Los Angeles prvním týmem, který využil výhodu domácího prostředí, a po vydřené výhře 3:2 vede v sérii 3:1. Sharks udeřili třikrát v přesilové hře, náskok 3:0 se jim ale v rozmezí 43. až 47. minuty ztenčil na jeden gól. Více kalifornský klub nestihl, ale opět vyslal soupeři varovný signál, že ho nelze podceňovat. Ostatně Los Angeles před dvěma lety otočilo se San Jose dokonce celou sérii ze stavu 0:3.

VIDEO: Podívejte se na přesilovkový gól Aleše Hemského

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Philadelphie proti Washingtonu

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 4. zápasy:

Philadelphia - Washington 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 6. Gostisbehere, 24. MacDonald - 43. Oshie. Střely na branku: 25:32. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celý zápas, inkasoval jeden gól z 32 střel a úspěšnost zásahů měl 96,88 procenta. Diváci: 19.692. Hvězdy zápasu: 1. Neuvirth, 2. Gostisbehere, 3. Simmonds (všichni Philadelphia). Stav série: 1:3.

New York Islanders - Florida 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 40. Tavares - 36. Purcell (Jágr), 50. Petrovic. Střely na branku: 27:29. Diváci: 15.795. Hvězdy zápasu: 1. Petrovic (Florida), 2. Greiss (NY Islanders), 3. Purcell (Florida). Stav série: 2:2.

Západní konference - 4. zápasy:

Minnesota - Dallas 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)
Branky: 26. Pominville, 31. Coyle - 30. Hemský, 34. Eaves, 39. Spezza. Střely na branku: 30:22. Diváci: 19.080. Hvězdy zápasu: 1. Spezza (Dallas), 2. Coyle, 3. Spurgeon (oba Minnesota). Stav série: 1:3.

San Jose - Los Angeles 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky: 23. Burns, 30. Pavelski, 42. Marleau - 43. Lewis, 47. Schenn. Střely na branku: 29:28. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Burns, 2. Jones (oba San Jose), 3. Schenn (Los Angeles). Stav série: 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud