23. dubna 2016 • 09:58

Neuvirth má rekord, smekl i Voráček a Giroux: Tohle nikdo nečekal

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí prostředí nedobytné tvrze Verizon Center, vedení 3:1 v sérii. Nejlepšímu týmu základní části Washingtonu hrálo v páté konfrontaci s Philadelphií do karet úplně všechno. Předpoklady o hladké výhře a postupu do druhého kola play off ale rozmetal Michal Neuvirth. Český brankář zastavil 44 střel Capitals a vede zmrtvýchvstání Letců.



"Tohle mě přesně baví, rád čelím hodně střelám," liboval si před novináři Neuvirth, s nímž v brance získali Flyers poslední dvě utkání a z jasné série udělali drama. Rodák z ústí nad Labem inkasoval za dva zápasy jen jeden gól ze 76 střel a Flyers už prohrávají jen 2:3 na zápasy.

"Tolik zákroků mě udržuje ve střehu, užívám si to, kluci přede mnou ale také odvedli skvělou práci. Nebyli jsme vylučovaní a puk jsem většinou také viděl, před brankou jsme odvedli úžasné věci," byl nadšený 28 letý brankář, který byl vyhlášen první hvězdou utkání a s Washingtonem spojil část kariéry.

Neuvirth působil v hlavním městě USA dlouhých šest sezon, než v roce 2014 přišlo stěhování do Buffala a následně přes New York Islanders do Philadelphie.

"Jasně, byly to krásné roky, o to mám větší motivaci. Byl to dnes náš velký večer, velká výhra pro celý tým," hlásil pro NHL.com Neuvirth, který 44 zákroky stanovil nový rekord Flyers v počtu zásáhů nutných na čisté konto v play off.

Před Neuvirthem šly do kolen i hvězdy

Pro kamaráda měl jen slova chvály i spoluhráč Jakub Voráček. "V brance je vždy obdivuhodně klidný, dnes to opět dokázal. Poslední dva zápasy byl naprosto vynikající a jen díky němu se teď vracíme na další duel domů, což už nikdo nečekal," chválil krajana autor dvou střel, který za pět zápasů play off posbíral jediný bod za jeden gól.

VIDEO: Podívejte se na TOP zákroky Michala Neuvirtha

"Jen díky Michalovi jsme ještě naživu, některé zákroky byly neuvěřitelné," přisadil si útočník Flyers Ryan White. "Odvádí skvělou práci, věřím, že mu to v příštím zápase vrátíme, zaslouží si to," pokračoval kanadský forvard, který ve 28. minutě vstřelil vítězný gól utkání.

Kouč Capitals Barry Trotz z porážky vědu nedělal. "Jediný, kdo na nás vytváří tlak, jsme my sami. Teď si odpočineme, zabalíme si věci a poletíme do Philadelphie, kde sérii ukončíme. Dnes jsme hráli skvěle, nemám nám co vytknout," chválil své ovečky 53letý kanadský trenér. Jeho tým přestřílel Philadelphii 44:11.

"Je to bizár a rarita, když prohrajete, ačkoli soupeře čtyřnásobně přestřílíte," poznamenal smutně útočník Washingtonu Daniel Winnik.

K zápasu se na klubových stránkách vyjádřil i Claude Giroux. "Šli po nás opravdu tvrdě, ale my jsme se nedali, před naší brankou jsme byli důrazní a o zbytek se postaral Neuvirth. Byl skvělý, takový výkon asi nikdo nečekal," smekl kapitán Letců.

Řežba číslo šest je na programu v noci z neděle na pondělí ve Wells Fargo Center.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 5. zápasu Washington vs. Philadelphia

Brankář Michal Neuvirth po ataku Williamse z Washingtonu
Brankář Michal Neuvirth po ataku Williamse z Washingtonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud