23. dubna 2016 • 12:10

Bjugstad v krvi i nevyužitý nájezd. Florida balancuje nad propastí

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po gólu Alana Quineho z 96. minuty, který zajistil Islanders výhru 2:1 a matchbally v sérii, s nevěřícným úsměvem pohlédl ke stropu BB&T Center. "Úžasný zápas, nemám nic, co bych vytknul," smekl přes svými svěřenci šéf panteří smečky Gerrard Gallant. Vnitřně ale možná spílal rozhodčím, v prodloužení krátce před rozhodující brankou sudí nevylučovali po zákroku na Vincenta Trochecka.



Dvě prodloužení nabídla svižnou podívanou, na začátku druhé přidané třetiny po kontaktu se Shanem Pricem vlétl Nick Bjugstad hlavou do mantinelu a dlouho zůstal ležet na ledové ploše. K Bjugstadovi okamžitě přiběhl zdravotník, po chvíli druhý, a 23letého mladíka začali ošetřovat. Sundaná helma, nepřítomný pohled, nebyl to hezký pohled.

"Měl tam hned nějaké stehy, museli ho šít. Víc nevím, snad to nebude vážné, uvidíme zítra po dalších vyšetřeních," řekl na adresu centra, který už do zbývajícíh minut nezasáhl, kouč Gallant.

VIDEO: Podívejte se na ošklivý náraz Nicka Bjugstada do hrazení


Rozhodnutí pátého zápasu padlo o čtrnáct minut později, přesilovou hru po sekání Dereka MacKenzieho využil nováček Alan Quine, který debutoval v NHL před dvěma týdny. "Bomba, před měsícem hrál AHL a teď nám vyhrál zápas play off, díky němu vedeme 3:2 a můžeme sérii ukončit," smál se před novináři trenér Ostrovanů Jack Capuono.

Do smíchu ale nebylo domácím, měli za to, že krátce před Quineho střelou byl faulován Vincent Trocheck. "Jistě, je to frustrující porážka, jako každá prohra ostatně. Musíme se zvednout a zkoncentrovat na další. A rozhodčí? K těm se nebudu vyjadřovat, měli to těžké, byly tam sporné situace," řekl klubové televizi Trocheck, který absentoval v sestavě předchozích deset utkání kvůli zranění  nohy.

"Oslabení nás stojí strašně sil, zabíjí nás. V prodloužení jsme hráli dvě (jedno po faulu Jaromíra Jágra. pozn. redakce), z druhého nás potrestali a rozhodli. Musíme být chytřejší, vážně to není sranda být pořád ve čtyřech," stěžoval si pro NHL.com obránce Panthers Brian Campbell.

VIDEO: Barkov neproměnil samostatný nájezd

Všechno ale mohlo být jinak. Rozhodnutí měl na holi v 8. minutě prvního prodloužení Alexandr Barkov, nařízené trestné střílení finský útočník ale neproměnil. Něměcký brankář Thomas Greiss bekhendovou kličku chytil betonem. Šlo o třetí trestné střílení v historii NHL, první od roku 1998. Všechny tři pokusy byly neúspěšné.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud