25. dubna 2016 • 06:55

Skvělý Neuvirth inkasoval jediný gól, ale končí. Dallas slaví postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Washingtonu postoupili do druhého kola play off NHL. V šestém utkání zvítězil nejlepší tým základní části na ledě Philadelphie 1:0, českého brankáře Michala Neuvirtha překonal v 29. minutě Nicklas Bäckström. Neuvirth byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Výhru 4:2 v sérii slaví také hráči Dallasu, kteří porazili Minnesotu 5:4.



Neuvirth se do branky Philadelphie dostal za stavu 0:3 v sérii a hlavně díky němu Flyers vítězi základní části ještě zkomplikovali cestu do 2. kola play off. Český gólman při předchozích dvou výhrách kryl 75 ze 76 střel a i v šestém duelu inkasoval z 29 pokusů Washingtonu pouze z hole Nicklase Bäckströma ve 29. minutě. "Skvělá přihrávka, neuvěřitelná střela. Nemyslím si, že jsem to mohl chytit," uvedl Neuvirth k brance, která ukončila jeho 110 minut trvající neprůstřelnost.

"Statistiky mluví za vše, dostal dva góly ve třech zápasech. Oba gólmani nás celou sezonu drželi. Mason nás vytáhl do play off a v něm byl zase skvělý Neuvirth. Jen je velká škoda, že jsme je nepodpořili v útoku," uvedl Jakub Voráček , který při závěrečném náporu Philadelphie měl poslední šanci. Braden Holtby však jeho dorážku kryl.

VIDEO: Podívejte se na jediný gól šestého zápasu

Právě klíčoví hráči Philadelphie nedali v sérii ani gól - Claude Giroux, Wayne Simmonds nebo Brayden Schenn. V šestém zápase Flyers nevyužili za bezbrankového stavu ani dvouminutovou početní výhodu pět na tři. "Věděli jsme přesně, jak je hrají. A Holtby přidal několik skvělých zákroků. To byl zlomový okamžik," uvedl obránce Washingtonu Karl Alzner. Capitals se v dalším kole střetnou s Pittsburghem a série budou přitahovat pozornost soubojem dvou hvězd - Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho.

Dallas váhal, ale postoupil

Roli favorita splnil i Dallas, který uspěl na ledě Minnesoty 5:4 a sérii vyhrál 4:2. Stars za postupovou výhrou směřovali od začátku: po první třetině vedli 3:0, po dvou 4:0. Jenže domácí předvedli fantastickou stíhající jízdu a byli doslova milimetry od vyrovnání. Při power play si málem vstřelil při závaru vlastní gól obránce Dallasu Jason Demers, ale puk nepřešel celým objemem brankovou čáru.

VIDEO: Sestřih utkání Minnesota - Dallas

Jaromír Jágr padá na led po souboji s obráncem Calvinem de Haanem
Jaromír Jágr padá na led po souboji s obráncem Calvinem de Haanem

Výsledky:

Východní konference:

Philadelphia - Washington 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka:
29. Bäckström. Střely na branku: 26:29. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celé utkání, inkasoval jeden gól z 29 střel a úspěšnost zásahů měl 96,6 procenta. Diváci: 19.925. Hvězdy zápasu: 1. Bäckström (Washington), 2. Neuvirth (Philadelphia), 3. Holtby (Washington). Konečný stav série: 2:4.

NY Islanders - Florida 2:1 v druhém prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)
Branky: 60. a 91. Tavares - 19. Huberdeau. Střely na branku: 51:42. Diváci: 15.795. Hvězdy zápasu: 1. Taveres, 2. Greiss, 3. Leddy (všichni NY Islanders). Konečný stav série: 4:2.

Západní konference:

Minnesota - Dallas 4:5 (0:3, 0:1, 4:1)
Branky: 44. a 49. Spurgeon, 45. Brodin, 56. Pominville - 6. Klingberg, 10. Spezza, 19. Sharp, 40. Ja. Benn, 51. Goligoski. Střely na branku: 29:24. Diváci: 19.310. Hvězdy zápasu: 1. Koivu (Minnesota), 2. Spezza (Dallas), 3. Spurgeon (Minnesota). Konečný stav série: 2:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud