25. dubna 2016 • 09:32

Jágr po vyřazení: Chci hrát dál a budu ještě lépe připravený

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušenosti a tahoun John Tavares. Dva snadné důvody, proč New York dál může sledovat hokej a Florida po vydařené základní části končí hned v prvním kole. Hráči Panthers měli v každém utkání nakročeno k výhře, přesto z šesti bitev urvali jen dvě. "Ve většině zápasů jsme vedli, ale nedokázali jsme to dotáhnout do konce," hledal příčiny porážky 2:4 na zápasy Jaromír Jágr.



Neskutečně herně vyrovnaná byla tato série, a to dokládají i čísla. Každé utkání kromě jednoho rozhodovala jediná branka, třikrát se šlo do prodloužení. A tady se ukázal favorit, protože Islanders už ví, jak na to. Mají hráče, kteří si v předchozích sezonách podobné duely už prošly, a to určilo směr série. Všechna nastavení newyorský tým vyhrál, to včerejší dokonce po srovnání na 1:1 v poslední minutě.

"Bylo to tak blízko, chyběla minuta a měli jsme to. Tak malý kousek jsme byli od gólu do prázdné brány," vykládal smutný Jágr po utkání. Jenže místo trefy do prázdné klece to byli domácí, kteří udeřili. A s nimi hrdina utkání John Tavares.

Nezastavitelný kapitán mužstva je rozhodně mužem série, proti Panthers nasbíral v šesti zápasech hned devět bodů (5+4) a do děje zasáhl kdykoliv ho bylo potřeba. To byl ten tahoun, který Panthers chyběl.

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Florida

"Když vystřelil poprvé, byl jsem trochu mimo své postavení, dorážku už jsem pokrýt nedokázal. Tavares je úžasný hráč, a tu sérii vyhrál téměř sám," popsal pro NHL.com vítěznou branku gólman Roberto Luongo, na kterého šlo v bitvě celkem 51 střel.

Zatímco hala bouřila nadšením a užívala si první postup týmu do 2. kola od roku 1993, v šatně soupeře bylo hodně smutno. "Vážně jsem věřil, že náš tým to v tuto chvíli někam může dotáhnout," vykládal útočník Vincent Trocheck a neschovával slzy v očích.

Potenciál Floridy ale nedokázal překročit poslední minutu základní hrací doby šestého duelu. "Už jsem si myslel, že je hotovo, že to máme v kapse a jdeme do sedmého zápasu. Smůla," dodal Jágr.

Ten v play off znovu bojoval se svou střeleckou múzou. Výsledky Floridy podpořil dvěma nahrávkami, ale žádným gólem a v play off se tak netrefil od jara 2012. Zkažená nálada? Pro teď ano. Nechuť do hokeje? To určitě ne!

"Pokud se vrátím, musím být připraven. Budu muset změnit tréninky, člověk se totiž může pořád něco učit. Já chci hrát dál, to je jasné a budu ještě lépe připraven," vzkázal pro další ročník.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 4. • 01:10
New York Islanders
New York Islanders
2:1
ONLINE
25. dubna
01:10
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 59:07. Tavares, 90:41. Tavares

Hosté: 18:58. Huberdeau

Sestavy

Domácí: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Quine, Tavares "C", Okposo "A" – Kuljomin, Nielsen "A", Bailey – Prince, Nelson, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.

Hosté: Luongo (Montoya) – Matheson, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell "A", Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen "A", Trocheck, Smith – Hudler, MacKenzie "A", Purcell – Wilson, Shaw, Thornton. Trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

O'Rourke, Lee – Shewchyk, Heyer

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

15 795 (vyprodáno) diváků

Jaromír Jágr před zahájením šesté bitvy proti NY Islanders
Jaromír Jágr před zahájením šesté bitvy proti NY Islanders

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud