26. dubna 2016 • 11:21

Důvody, proč vypadla Florida: Jágra v zámoří neviní, ukázali na jiné potíže

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Proč se tažení Floridy omezilo jen na šest utkání?Proč se tažení Floridy omezilo jen na šest utkání?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Měli za sebou nejlepší sezonu historie a dokonce ovládli Atlantickou divizi. Přesto hokejisté Floridy nedokázali přejít 1. kolo bojů o Stanley Cup a povolili postupovou radost hráčům NY Islanders. Špatné výkony Panthers rozhodně nepodávali, ale ve vyřazovací části to není všechno. Server NHL.com si teď posvítil na to, proč Jaromíru Jágrovi a spol. v neděli skončila sezona. Českého lídra ve výčtu pěti důvodů nezmiňují, ačkoliv v šesti utkáních zaznamenal pouze dvě asistence.

  • 1. Prohry v prodloužení

    Aleksander Barkov v pátém utkání neproměnil trestné stříleníFoto ČTK/AP

    Tady se lámal chleba. Tři z šesti bitev série dospěly do prodloužení a Florida nedokázala získat ani jednu. Panthers se tak stali devětadvacátým mužstvem historie s takto smutnou zkušeností. Přitom vítězství nebyla daleko, Aleksander Barkov dokonce v jednom z nastavení jel trestné střílení, jenže neuspěl a Reilly Smith zase napálil tyčku. Bolestivé zkušenosti. Ale pro další roky velmi cenné.

  • 2. Neschopnost udržet vedení

    Mnohokrát Florida vedla, ale náskok neudrželaFoto Reuters/ Robert Duyos-USA TODAY Sports

    To byl největší problém Floridy v celé sérii. Kromě páté bitvy totiž v každém utkání na určitou chvíli Panthers vedli a celkem byli ve vedení více než 171 minut. Soupeř pouze 45! Nepříjemný byl pro tým kouče Gerarda Gallanta hned start, v prvním zápase totiž vedli 1:0, 2:1 a 3:2, aby nakonec prohráli 4:5.

  • 3. Nevhodné tresty

    Často byla cesta na trestnou lavici zbytečnáFoto ČTK/AP

    Každé utkání kromě jediného skončilo rozdílem jediné branky, k tomu připočtěte tři prodloužení... Zkrátka každá chybka rozhoduje a Panthers dojeli také na vyloučení v nevhodných chvílích. Například v pátém utkání ve druhém prodloužení, které rozhodl newyorský nováček Alan Quine. Zbytečné tresty oslabovaly Floridu také v zápase číslo tři.

  • 4. Potíže s centry

    Krvavé zranění Nicka BjugstadaFoto Repro CNBC

    Důležitý druhý centr Vincent Trocheck si na konci základní části pořídil velmi nepříjemnou zlomeninu nohy a Florida tak musela měnit sestavu na důležitém postu. Na poslední dvě utkání sice naskočil, ale zdravotně stoprocentní rozhodně nebyl. V průběhu série si navíc slušně natloukl také třetí centr Nick Bjugstad a to vše bylo poznat na střelecké potenci mužstva.

  • 5. Tavares a Greiss v cestě

    John Tavares byl tím pravým lídremFoto Reuters / Andy Marlin-USA TODAY Sports

    Kdo sérii sledoval, ten musel vidět, že Florida byla mnokrát výrazně lepší. Jenže soupeř měl v sestavě dva muže, kteří Islanders podrželi vždy, když bylo potřeba. Kapitán John Tavares vstřelil 5 branek a na další 4 přihrál a náhradní gólman Thomas Greiss byl vynikající. "Klobouk dolů před nimi, série mohla vypadat úplně jinak," řekl Shawn Thornton z Floridy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud